Piimajaht Leedus

Romet Kreek 14. september 2007, 00:00

Leedus on muutunud popiks piimakombinaatide aktsiad. Nagu Eestis on ka Leedus piimahinnad tõusnud ja kombinaadid naudivad maailmas valitsevaid kõrgeid piimatoodete hindu.

Eestis pole börsil piimakombinaatide aktsiad, Leedus on neid suisa kolm. Tuntuim on Rokiðkio Suris, mille aktsia hind on augusti lõpust tõusnud 17 protsenti. Pieno Þvaigþdesi aktsia on tõusnud 12 protsenti, lisanimekirjas oleva Þemaitjos Pienase oma 18 protsenti.

Leedu Orion Securitiese analüütikud on andnud Rokiðkio Surise aktsiale tugeva ostusoovituse, mille hinnasihiks on 87,70 litti. Nad ootavad, et kasum aktsia kohta kasvab sel aastal 84 protsenti. Läinud aasta kasumi põhjal oli aktsia hinna-kasumi suhe 20,5, selle aasta prognoositud kasumi põhjal 11,1. Maaklerfirma soovitab osta Pieno Þvaigþdesi aktsiat, mille hinnasihiks on 5,90 litti. Selle on aktsia juba ületanud. Kombinaadile prognoositi 28protsendist kasumikasvu. Mulluse kasumi alusel oli P/E suhe 16,7, prognoositud kasum 13.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing