Ootamatu kasumikasv tõstis TOPi

Tiit Reinart 26. september 2007, 00:00

Tähelennu on teinud võimalikuks ettevõtte kiire kasumikasv. Selle mõjul on head ka HRXi rentaabluse ja varade tootluse näitajad. Kõigis kolmes edetabelis hõivas firma autotranspordiettevõtete hulgas parima koha. Kasumilt jääb firma alla vaid suurele kemikaalide veoga tegelevale OÜ-le Haanpää.

HRXi kasumi ootamatult järsku hüpet võib otsida eelmisel aastal toimunud müügitehingust. Firma müüs ära oma endise terminali Vana-Kalamajas. Sealt ka erakorraline tulu, mis kajastus kasumikasvus.

Ettevõte alustas tänavu uue terminali ehitust Tabasalus. Uut terminali ehitatakse ka Riiga. Vilniuses on HRX toiminud uues terminalis juba mõni aasta. Pealinnadele lisaks on ettevõttel satelliitterminale ka Balti riikide muudes suuremates keskustes.

Kuna AS HRX kuulub Rootsit, Soomet, Eestit, Lätit, Leedut, Venemaad ja Poolat hõlmavasse kontserni, on firma müügidirektori Tõnis Segerkranzi sõnul heade tulemuste taga kontserni tasemel tehtud õiged strateegilised otsused, mis kannavad vilja. "HRXi kui kontserni edu põhineb kiirel veol, hästi planeeritud liinidel ja kvaliteedil. Oleme vigade osakaalu saanud kaduvväikeseks," ütleb Segerkrantz.

HRX teenus on kaubavedu 24 tunni jooksul (osakoormad) eelpoolmainitud riikide vahel. Tegevust alustati 1992 kahe kaubikuga liinil Helsingi-Tallinn, täna kuulub kontserni autoparki üle 200 auto ja 250 töötaja, neist Eestis 54 autot ja 100 töötajat.

Ettevõtte olulisemad partnerid on elektroonikatööstus, seadmete valmistajad, tekstiilitööstus, trükitööstus, ka saatkonnad ning isegi USA presidendi visiidi ajal oli HRX USA presidendi delegatsiooni transpordipartner. Ka NATO on oma seadmeid vedanud HRXga.

Selle aasta suurimad projektid on ISO9001 ja ISO14001 kvaliteedisertifikaatide taotlemine ning vastavate standardite juurutamine. Samuti uue äriüksuse moodustamine, mis hakkab Balti riikides pakkuma lisaväärtusteenuseid - pakendamist.

Segerkrantz räägib, et ettevõte on tänavu analüüsinud pakendamise turgu ja järgmisest aastast pakutakse trükitööstusele lisaväärtusteenuseid (adresseerimine, kiletamine, ja lisade insertimine). Edasi suundutakse teiste toodete pakendamisesse. Üksus hakkab tööle kõigepealt Lätis. Teenust pakutakse kolmes Balti riigis, et tagada tehtavatele investeeringutele vastavad tootmismahud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 10:36

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing