Mariliis Pinn • 28. september 2007 kell 8:52

Rehe: Eesti majandus kohaneb kiiresti

Sampo Panga juht Aivar Rehe ütles aripaev.ee online-intervjuus, et peab praktiliste kogemuste tõttu Eesti majandust kiireks kohanejaks.

Lugeja nimelt tundis huvi, millised väljavaated on Eesti majandusel lähima kahe aasta lõikes, arvestades viimase aja arenguid: "Peaminister räägib sellest, kuidas Eesti majandus on stabiilsetel alustel ja analüütikud räägivad väga suurtest probleemidest. Kas üleliigne optimism teatavate isikute seas võib tuua endaga kaasa veel suurema majanduslanguse, kui oodatakse?"

"Senisest praktilisest kogemusest pean Eesti majandust kiireks kohanejaks, mis suudab ära kasutada majanduse kasvu soodustava keskkonna (majandusliku kasu "lõikamine" liitudes Euroopa Liiduga) ning absorbeerib kiiresti administratiivsete otsuste ja turupõhiste sündmuste mõjud (Vene "rubla kriisist" väljumine)," vastas Rehe.

"Minu usku ja kogemust võib kõigutada vaid olukorra järsk halvenemine Läti makromajanduse keskkonnas. Eesti ettevõtjad ja investorid peavad nimetatud riski tõsiselt suhtuma," lisas ta.

Loe intervjuud siit.

Hetkel kuum