Tippude taekwondo

Tiit Reinart 19. oktoober 2007, 00:00

Unustamatu elamus peaks olema kindlustatud mitte ainult oriendihuvilistele.

Eelkõige on publikumagnet 20. oktoobril toimuv rahvusvaheline võitluskunstide show "The way of young masters" .

Eesti Taekwon-do Liidu korraldatav festival on toimunud juba viimased viis aastat ja on saavutanud populaarsuse ka väljaspool Eestit.

Supervaatemängust võtavad osa erinevate võitluskunstide esindajad, sealhulgas tuntud Bersi festivalilt, mis toimub Prantsusmaal.

Publik saab tunnistajaks värvikirevale demonstratsioonile võimalustest, mida võib võitluskunstidega tegeleja saavutada.

Kavas on kahevõitlused, peadpööritavad hüpped, esemete purustamine ja akrobaatilised numbrid.

Vaatemängu nael on maailma parimate Korea taekwondo meistrite esinemine. Nende kava on unikaalne ja jäljendamatu ning nende meisterlikust võivad vähemasti korraldajate väitel kadestada isegi Shaolini mungad.

Näha saab ka kudo ja kickboxing'u kahevõitlusi. Festivali üllatusena tuleb kohale Moskva tuletsirkuse show, milles on efektselt ühendatud tule, tantsu, muusika ja pürotehnika efektid.

Euroopa taekwondo meistrivõistlustele täiskasvanutele ja juunioridele oodatakse kokku umbes 400 osalejat enam kui 30 riigist.

Võistluste programmi kuulub neli individuaaldistsipliini: massogi (kahevõitlus), tul (sportlased võistlevad kompleksharjutuste sooritamise õigsuses ja täpsuses), spetsiaalne hüppetehnika (sportlane sooritab viis raskuselt erinevat hüppelööki kaugusesse ja kõrgusesse, seejuures hinnatakse suurimat kõrgust või kaugust, mis on saavutatud tehniliselt korrektselt sooritatud löögiga), jõuline purustamine (sportlane demonstreerib viit erinevat lööki käega ja jalaga, seejuures hinnatakse purustatud tahvlite arvu, võttes arvesse löögi tehnilist korrektsust).

Meeskondlikult võisteldakse viies distsipliinis: meeskondlik sparring (kahevõitlused kahe meeskonna vahel), meeskondlik tul (sportlased võistlevad kompleksharjutuste meeskondliku sooritamise õigsuses, täpsuses ja sünkroonsuses), meeskondlik spetsiaalne hüppetehnika (sportlased sooritavad viis oma raskuselt erinevat hüppelööki kaugusesse ja kõrgusesse, iga liige sooritab ühe hüppelöögi), meeskondlik jõuline purustamine (sportlased demonstreerivad viis erinevat lööki käega ja jalaga, iga liige sooritab ühe löögi), enesekaitse (sportlased demonstreerivad enesekaitse rakenduslikku tehnikat). Võisteldakse üks kahe vastu, üks kolme vastu. Hinnatakse esitamise täpsust, tehnilist arsenali, meisterlikkust, tegevuse koordineeritust.

Eesti taekwondo sportlased on korduvalt toonud medaleid koju Euroopa ja maailma meistrivõistlustelt. Nüüd, kui EM toimub kodus, on nad valmis näitama maksimaalset tulemust nagu korraldajadki - on ju tõsine soov 2011. a MM läbi viia Tallinnas.

Kes arvab, et ta Saku Suurhallist täit oriendilaksu kätte ei saa, võib sel nädalavahetusel minna veel Salme kultuurikeskusse III rahvusvahelise idamaise tantsu festivalile.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:49

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing