Tippjuhtide tõmbekeskused

Väinu Rozental 05. november 2007, 00:00

Nii on näiteks Rein Kilk oma osalusega ASi Pere palganud sellised nimekad tippjuhid nagu Elmut Paaveli, Cardo Remmeli ja Peeter Raudsepa. Paar-kolm nimekat tegijat on tänavu oma tiiva alla suutnud meelitada ka suurärimehed Tiit Vähi, Urmas Sõõrumaa ja Margus Linnamäe.

"Kedagi ei võeta suurettevõtet juhtima pelgalt nime pärast - tegu pole ju showbusiness'iga," lausub Rein Kilk. "Ikka nii, et mida suurem ettevõte, seda äraproovitumat ja kogenumat juhti tahetakse etteotsa leida."

Kilgi kinnitusel olid juhtumisi mitmed tugevad juhid ühel hetkel saadaval ja sobisid Pere tööperet väga hästi täiendama. "Elmut Paavel on vaieldamatult Eesti lihatööstuses kõige autoriteetsem tegija," põhjendab Kilk, miks ta kutsus Paaveli oma lihatööstuse ASi Lihameister etteotsa. "Samuti on Cardo Remmel olnud toiduainetööstuses tipptegija."

Kilgi sõnul ta tippjuhtide tööjõuturul rohkem ringi ei vaata. "Kui aga algatame midagi uut, siis võib-olla vajame taas kedagi tipptegijaist oma perre," möönab Kilk.

Ka Urmas Sõõrumaa peab seda kokkusattumuseks, et mitu tuntud meest on viimase aasta jooksul tema firmade gruppi tööle tulnud. "Nii Jaan Tootsil kui ka Andrei Birovil lõppesid lihtsalt eelmised töölepingud ära ja mul oli parasjagu inimesi vaja," räägib Sõõrumaa. "Näiteks kinnisvarasektorit olen arendanud sedavõrd intensiivselt, et vajasin selle etteotsa kohe kindlesti kedagi. Ega äris kellegi jaoks spetsiaalselt kohta küll ei looda."

Meil on palju häid inimesi tööl. Kui inimene on hea spetsialist, võtame ta tööle ja meid ei huvita, millist värvi juuksed tal on või milline on tema parteiline kuuluvus.

Samas tuleb nentida, et Eesti elu on suhteliselt ülepolitiseeritud. Kui toimub suurem poliitiline muudatus, näiteks parlamendivalimistel saab võimule uus koalitsioon, siis võivad teatud inimesed teatud ametipostidel muutuda ebasoovitavateks. Või õigemini, nende asemele tahetakse omasid panna ja nii osa juhte vabanebki.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:09

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing