Tarbimislaenudest hõivab BIG 11%

Kadrin Karner 15. november 2007, 00:00

Balti Investeerimise Grupi (BIG) Pank juhatuse esimees Targo Raus jäi kommentaarides napisõnaliseks. "Eriti edukaks ma ei pea seda turuosa suurust," ütles Raus 11% tarbimislaenude turuosa kohta BIG Panga juhatuse esimehe sõnul on tulevikus plaan oma nišis rahulikult edasi tegutseda.

Raus ei jaga arvamust, nagu oleks nende tarbimislaenudel karmid nõudmised. Tema sõnul käib jutt väikestest summadest, mis omakorda tagab väikesed kuumaksed.

Küsimusele, mis tõmbab inimesi BIGi poole, vastas Raus, et kättesaadavus, paindlikkus ja kiirus. Tema arvates ei ole BIG 11% tarbimislaenude turuosaga veel kõike saavutanud ja kindlasti pürgitakse suuremate numbrite poole.

Juuni lõpu seisuga olid krediidiasutused kokku laene andnud 214 miljardit krooni, millest äriühingutele ja eraisikutele kuulus 45%. Eraisikutele oli väljastatud laene 97,2 miljardi krooni ja äriühingutele 96,4 miljardi krooni ulatuses.

Laenuturg on jaotunud peamiselt nelja krediidiasutuse vahel, kellele kuulub kokkuvõttes 95% koguturust. Suurimat turuosa omab Hansapank - 49% kogu koondlaenuportfellist.

Finantsinspektsiooni analüüsist selgus, et valitsuse hoiused on endiselt suures osas SEB Eesti Ühispangas, eraisikutel Hansapangas.

Suurim osa eraisikutele väljastatud laenudest on eluasemelaenud, kokku 82% ehk 79 miljardit krooni. Igapäevaste kulutustega seotud laenud - tarbimislaenud, krediitkaartide kasutatud osa, arvelduskrediit - moodustavad kokku 11 miljardit krooni.

Esimese poolaastaga kasvas tarbimislaenude jääk 41 000 kroonist 45 000ni. Juuni lõpus oli tarbimislaenude lepinguid 180 000, arvelduskrediidilepinguid 127 800 ja krediitkaardilepinguid 362 900.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 17:10
    Otsi:

    Ava täpsem otsing