15. november 2007 kell 9:40

Naši kuulutas Šveitsi lennudispetšeri tapja Venemaa kangelaseks

Kremli-meelne noorteliikumine Naši võttis esmaspäeval Moskvas kangelasena vastu mehe kes, tappis kättemaksuks Baškiiria reisilennukiga viis aastat tagasi juhtunud katastroofi eest vastutanud lennudispetšeri.

Vitali Kalojev vabastati Šveitsi vanglast esmaspäeval ja juba samal õhtul jõudis ta tagasi kodumaale, kus teda ootasid sugulased ja sajad Naši noored, kirjutas Põhjarannik.

„Ka vanglas olles ei tundud ma, et ma oleksin kodumaalt eemal,“ kinnitas Kalojev kümnete ajakirjanike eest Domodedovo lennujaamas toimunud vastuvõtul. „Kalojev on meie mees,“ hüüdsid patriootlikud vene noored koos.

2002. aasta 1. juulil põrkusid Lõuna-Saksamaa kohal õhus Vene tšarterlennuk TU-154M ja kaubalennuk Boeing 757-200. Katastroofis hukkus 71 inimest, neis suurem osa oli suvevaheajale sõitnud vene koolilapsed.

Kalojev kaotas õnnetuses naise ja kaks last, ning tappis kättemaksuks tol õhtul ainukesena tööl olnud Šveitsi lennudispetšeri Peter Nielseni.

Hetkel kuum