Üks küsimus: Kes vääriksid eripensioni?

ÄP 21. november 2007, 00:00

Sven Kivisildnik, luuletaja
Kindlasti ei vääri eripensioni poliitikud ega ärimehed. Kui kellelegi pensionilisa üldse maksta, siis tuleks seda teha kultuuriga seotud inimestele, kes niigi kasinates tingimustes elavad, nii saaks nad vähemalt pensionipõlvegi muretumalt veeta.

Heimar Lenk, riigikogu liige
Eripensioni on ära teeninud need, kel on teened Eesti riigi ees. Tallinna ekslinnapead väärivad toetust küll. Albert Norakuga tegime omal ajal koos ka labidatööd, Harri Lumi aga vahetas Pika Hermanni tipus ENSV lipu sinimustvalge vastu välja. Nad on ajaloolised isikud, kes on eripensioni ära teeninud. Võib-olla tahavad nad näiteks oma memuaare kirjutada ja selleks on toetus igati vajalik. Ma küll ei kisaks selle pärast, et toetust tõstetakse. Samas on paremat pensioni väärt iga pensionär. Kui pension tõuseb 800 krooni ja 500 sellest sööb inflatsioon ära, siis on pensionitõus minimaalne. See ei ole õige.

Aivar Riisalu, riigikogu liige
Eestis ei ole nii palju teenekaid inimesi, et eripensioni jagada. Eelkõige arvan, et iga inimene peaks oma eluajal nii palju saavutama, et neile ei ole vaja lisa maksta. Kui aga kellelegi peaks eripensioni määrama, siis määraksin selle eelkõige sõjaväelastele ja politseinikele, kes missioonil olles haavata on saanud, mitte aga poliitikutele.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing