4. detsember 2007 kell 6:03

Lennujaama ehitus jääb Skanska tõttu tähtajast maha

Tallinna lennujaama ehitus on varasemast ajagraafikust ligi kuu aega maha jäänud, sest peatöövõtja Skanska juhtkonnavahetus tekitas segadust ka lennujaama laiendamisel.

Lennujaama juhi Rein Loigu kinnitusel puudutas verevahetus Eesti ühes suuremas ehitusfirmas Skanska EMV neid seetõttu, et lisaks tippjuhtidele lahkus firmast projektijuht, kes otse lennujaama ehitust kureeris, kirjutas Postimees.

Nüüd on Skanska omanikud puuduvad inimesed asendanud, tööjõupõua tõttu on osa neist kohale toodud ka Soomest. «Eks ta pingeline ole,» tunnistas Loik.

Uus ajagraafik on Loigu sõnul siiski enam-vähem paika saadud ning kõik tööd peaksid valmima õigel ajal. Juba eeloleval laupäeval avatakse juurdeehitise esimene osa jaamahoone Tartu-poolses otsas, sinna tulevad lisa registreerimislauad, kontoriruumid ja VIP-ruumid, keldris asuvad pagasi sorteerimisliinid.

Lõviosa terminali laiendusest peaks valmima tuleva aasta märtsi lõpuks, mil hakkab kehtima suvine lennuplaan ning Tallinna lennujaam liitub Schengeni viisaruumiga. Juuliks peaks aga valmis olema kogu lennujaam oma hiilguses.

Hetkel kuum