Mariliis Pinn • 10. detsember 2007 kell 6:41

Ohvitser nõuab kahe päeva eest 200 000 krooni

Kaitseväe ohvitser Riivo Valge nõuab kaitsejõudude peastaabilt oma õpingute eest välismaal kolm korda rohkem raha kui riik maksta tahab, sest tema lähetus USAsse venis kaks päeva kavandatust pikemaks.

Kapten Valge käis eelmise aasta suvest selle aasta suveni USAs Alabamas õhuväe staabikolledžis vanemstaabiohvitseride kursusel magistrikraadi omandamas, kirjutas Postimees.ee.

Tema lähetusaeg oli 12. juunist 2006 kuni 11. juunini 2007. Alabamas selgus aga, et Valge kursuse lõpetamine ongi alles 11. juunil ehk samal päeval, mil ta oleks lahkuma pidanud, mistõttu mõned nädalad enne Valge lähetuse lõppu pikendati ta lähetust kahe päeva võrra, 13. juunini.

Paar päeva ei tundu küll kuigi oluline ametiaja pikendus, kuid sellega pikenes Valge lähetus üle aasta, mis andis ohvitseri arvates talle õiguse saada rohkem raha. Nimelt oleks Valge saanud kuni aastase lähetuse eest 325 krooni päevas ehk 366 päeva eest 118 950 krooni.

Üle aasta kestvat lähetust korraldab aga hoopis teine valitsuse määrus, mille kohaselt saaks Valge iga kuu 8300 krooni. See omakorda korrutatakse läbi USA elukalliduse kordajaga, mis kõigub kusagil 3,3 ümber, mistõttu Valge saadav summa oleks 328 000 krooni ringis.

Kui Valge läks endale 200 000 krooni juurde küsima, seadusepügalad näpus, ei tahtnud tema ülemused talle kuidagi lisaraha maksta. Valge sellega ei leppinud ja kaebas kaitseväe kohtusse, kus ta nõuab endale üle 200 000 krooni lisaraha maksmist.

Hetkel kuum