Karvased käerauad ja ahjukana - pühade menutooted

Kadri Jakobson 07. jaanuar 2008, 00:00

Eestlaste rahakott lubas osta pühadeks parimat. Kes sai kingiks Maaja aastatellimuse, kes rõõmustas lösutamisdiivani üle, kes aheldati karvaste käeraudadega voodi külge, kellele kinkis kallim tükikese kuud.

Sekspoe Planet Amor müüja Ege ütleb, et pühade ajal poodi tulijad soovisid üllatada kallimat mõne uue vidinaga.

"Naised ostsid enamasti massaažiõlisid, lootes ka ise massaaži saada; ning vibreerivaid peeniserõngaid. Mehed ostsid naistele aga karvaseid käeraudu, vibraatoreid, punast naistepesu ja rõõmukuulikesi," räägib Ege.

Jõulude ja aastavahetuse menukaim kink idamaises massaažiklubis Hedone oli 2200kroonine romantikapakett "Duett", mis sisaldas massaaži korraga nii mehele kui naisele, lisaks mullivanni, vesipiipu, veini ja suupisteid.

Koopia- ja printimisteenust pakkuv Jajaa valmistas jõulukinkideks enim piltidega puslesid ja tasse.

Muusikapoest Lasering öeldi, et kõige rohkem osteti aasta lõpus eesti muusikat. Müügiedetabeli tipus on Liisi Koikson, Tanel Padar & The Sun ning Orelipoisid, samuti osteti Enrique Iglesiase, Robert Planti ja Alison Kraussi plaate ning Led Zeppelini kogumikplaati. Filmidest osteti enim "Kariibi mere piraatide" 3. osa ja Simpsonite filmi.

Tallinna Kaubamaja laste- ja naisteosakonna ostetuimad kaubad pühade ajal olid Lotte nukk, eestikeelne lauamäng Monopol ja naistepesu.

"Lotte nukke oleksime palju rohkem müünud," ütleb osakonnajuhataja Helle Luks. "Nagu alati pühade ajal, ostetakse palju ilusat naistepesu."

Kaubamaja müügi- ja turundusjuht Enn Parel on varem öelnud, et koguseliselt müüdi kõige enam küünlaid, jõulusokke, CD-sid ja DVD-sid ning parfüüme.

Kaubamaja toiduosakonna alkoholiletil oli ostjate lemmik vahuvein, markidest eelistatuim Martini Asti ja šampanja Möet & Chandon. Osakonnajuhataja Kadri Aguraiuja kinnitas, et kvaliteetvahuveini müüdi mullusest enam.

Maiustuste osakonnas osteti palju kinkekarpe ja Kalevi käsitöötrühvleid.

"Lihatoodete number üks oli ikkagi sealiha, kuid korraliku müügi tegid ka hani ja part," lisab Aguraiuja. "Loomulikult jätkasid ka iga-aastased tegijad - mandariin, praekapsas, pohlasalat, minikurgid, jõulutee, jõulukohv, piparkoogid ja forellimari."

Mitu kauplust tegi päeva rekordkäibeid, sh Tallinna Kaubamaja. Paljud poed osteti sõna otseses mõttes tühjaks, otsa said leib, sai ja suhkur.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:16

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing