Tiit Reinart • 10. jaanuar 2008 • 2 min
Jaga lugu:

Jaak Mae võistlustel näeb maailma tippe

Eestis on suusatamises muudki maailmatasemel vaatamisväärset peale Otepää MK-etapi ja Tartu Maratoni.

Albu vallavalitsuse ja spordiklubi Vargamäe korraldatav Albu suusasõit on aastatega saavutanud üha suurema populaarsuse. Tänavu võetakse Valgehobusemäel mõõtu juba kaheksandat korda.

Ilm tõotab seekord veidi paremaid tingimusi, kui mullu, kui võistluspäeval oli õues viis kraadi sooja ning sadas uduvihma. Naiste 5,25 km klassikatehnika võistluse võitis mullu Kristina Šmigun, kes ületas finišijoone koos tšehhitar Katerina Neumanovaga. Naisi oligi võistlemas kaks.

Meeste 10,25 km klassikatehnika võistluse võitis Jevgeni Dementjev, kes edestas 11,6 sekundiga Raul Ollet. Kolmas oli Jaak Mae. Talle järgnesid norralased Petter Northug ja Frode Estil, venelane Vassili Rotšev ning sakslane Rene Sommerfeldt. Mehi oli stardiprotokollis kokku üheksateist. Võistlust nautis üle tuhande pealtvaataja. Tänavu saab Valgehobusemäel taas jälgida maailmaklassi suusatippude võistlust. Albu suusasõidule oodatakse selliseid nimesid nagu Vassili Rotšev, Jevgeni Dementjev, Christian Zorzi, Frode Estil, Pietro-Piller Cottrer, Vincent Vittoz, Giorgio di Centa, Odd-Björn Hjelmeset, Petter Northug, Manuala Henkel, Valentina Ševtšenko. Võitlus peetakse klassikalises sõidutehnikas ja paarisstardiga. Võistlejatest moodustatakse kaks stardigruppi: üks naistele ja teine meestele.

Stardigruppides võtavad sportlased asendi sisse nende parimate FIS-punktide järgi moodustatud pingerea alusel, alustades kõige suurema punktiga sportlasest. Võisteldakse Valgehobusemäe kahe ja poole kilomeetrisel ringil. Naised sõidavad viis ja mehed kümme kilomeetrit. Lisaks maailmaklassi proffidele võistlevad Albu suusasõidul ka lapsed, noored ja amatöörid distantsidel kolm ja üheksa kilomeetrit. Amatööride võitlusel osaleb ja laste võitluse stardid annab kunagine suusakuulsus Juha Mieto. Võistlusi kommenteerib Lembitu Kuuse.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt