Laatre: Eesti Rimi müüki pidurdasid renoveerimistööd

11. jaanuar 2008, 13:32

Rimi Eesti Food juht Ruth Laatre ütles, et
möödunud aastal ja detsembris pidurdasid kaupluste müüki renoveerimistööd,
viimasena ehitati ümber Mustakivi hüpermarketit.

"Eestis on Rimi käivet mõjutanud see, et kolm hüpermarketit oli remondis," kommenteeris Laatre äsja avaldatud käibenumbreid. "Seetõttu oli meie laienemine aeglasem kui Lätis ja Leedus."

Laatre sõnul avab Rimi tänavu mitmed uued kauplused, mistõttu suureneb käive märkimisväärselt. Seejuures tulevad hüpermarketid Tartu Lõunakeskusse, Viimsisse ja Rakverre. Tuleb ka uusi super- ja säästumarketeid. Laatre märkis, et rendilepingu sõlmimisest läheb kaupluse avamiseni kaks aastat.

"Hetkel ma küll ei julge kinnitada, et see trend on alanud," vastas Laatre küsimusele, kas inimesed ostavad toidu- ja esmatarbekaupu koguseliselt vähem kui enne. "Jõuluperioodil küll ei täheldanud, et toidukaupa oleks vähem ostetud," lisas ta.

Vähema kulutamise trendi tekkel lükatakse esmalt edasi mööbli, kodutehnika ja auto vahetust, lisas Laatre. "Ma ei usu, et toidukaupa hakatakse koguseliselt vähem ostma."

Samas ütles Laatre, et tänavu muutuvad ostjad varasemast hinnatundlikumaks ja vahetavad sisseostu tegemise kohta. "Kui viimasel kolmel aastal on liigutud säästumarketist hüpermarketisse, siis nüüd on pigem vastupidi," rääkis Laatre, "tekib surve hinnavõrdlusele ja hakatakse rohkem mõtlema säästlikuma eluviisi peale."

Laatre lubas samas, et Säästumarketite sortiment muutub lähiaastal pisut laiemaks. Praegu katsetatakse laiemat sortimenti kahes Säästumarketis.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. June 2008, 15:38
Otsi:

Ava täpsem otsing