Romet Kreek • 20. jaanuar 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Raske langusnädal

Aasta on börsidel alanud raskelt. Kergendust ei toonud ka lõppenud nädal, mis kujunes USAs viie ja poole aasta halvimaks.

Analüütikute oodatust viletsam elamuehitus, jaemüük ja tööstus elavdasid spekulatsioone, et USA majandus läheb langusesse.

Citigroup, kes suutis tuua lagedale hiigelkahjumi, nägi oma aktsiat tasemetel, mida võis näha 1999. aastal. Aktsia hind kukkus 14 protsenti, 24,45 dollarile. Merrill Lynchi aktsia hind kukkus 5,2 protsenti, 51,87 dollarile. See maaklerfirma teenis rekordkahjumi. Võlakirjade kindlustajad MBIA ja Ambac kukkusid vastavalt 48 ja 71 protsenti. Krediidituletistehingud annavad vihje, et neil ettevõtetel on 70protsendine võimalus lõpetada pankrotiga.

S&P 500 kukkus nädalaga 5,4 protsenti, tänavu on indeks kaotanud juba 9,8 protsenti. Nii halba aasta algust ei ole see indeks veel näinud. USA väikese turuväärtusega ettevõtete aktsiatest koosnev Russel 2000 indeks on tänavu kukkunud 20 protsenti.

"Paistab, nagu meil oleks juba majanduslangus," kommenteeris Bloombergile 1st Source Investment Advisorsi fondijuht Jason Cooper. "Mitte miski ei vihja, et hullem on seljataha jäänud."

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt