Avalöök bowling'u reitinguvõistlustele

Tiit Reinart 25. jaanuar 2008, 00:00

Pärnu võistluse ühe korraldaja Taimar Lanki sõnul on selle jõukatsumise puhul tegu tasemevõistlusega, kuhu tulevad juba kogenumad mängijad eesmärgiga reiting saada. "See on puhas võistlus. Mängitakse puhtalt tulemusele," kirjeldab Lank.

Olgugi nime all Pärnu meistrivõitlused, pole osalejate arv piiratud vaid pärnakatega. "Tule kas Lätist, Soomest või Ameerikast, kui aga mängida tahad," ütleb Lank. Vaid asukoht on Pärnu, kus bowling'ut on Lanki sõnul mängitud juba kaheksa aastat.

Võistlus on meistrivõistlustele kohaselt ümberviskamiseta. Peetakse kümme sarja (5+5) Euroopa mänguviisis, kaks mängijat rajal. Mängitakse kahel erineval õliprofiilil (pikk ja lühike), kusjuures erinevatel profiilidel ei pea mängima järjestikku kahes vahetuses. Kui päev on lihtsalt halb, võib teise bloki teisel päeval mängida. Radade õlitus toimub viie sarja järel, kusjuures õlitatakse vaheldumisi: üks vahetus lühikese, teine pika õliga.

Kvalifikatsioonvoorud algasid juba eile ning jätkuvad täna ja homme. Pühapäeval peetakse finaalid ja poolfinaalid

Meeste finaalide esimeses ringis võistlevad kvalifikatsiooni kohad viiendast kaheteistkümnendani. Kõrgeima asetusega mängija kohtub madalaimaga.

Mängitakse kahe matšivõiduni (kuni kolm sarja), esimene sari lühikesel õlil, teine pikal. Vajadusel valib kolmanda sarja õliprofiili kvalifikatsioonivooru parima asetusega mängija.

Võitjad pääsevad järgmisesse ringi, kaotajad paigutatakse kohtadele üheksa kuni kaksteist vastavalt nende asetusele kvalifikatsioonis.

Naiste finaalide esimesse ringi saavad kvalifikatsiooni kohad kolmandast kuuendani. Võitjad pääsevad järgmisesse ringi, kaotajad paigutatakse kohtadele viis ja kuus vastavalt nende asetusele kvalifikatsioonis.

Finaalide teises ringis võitlevad kvalifikatsiooni kohad esimesest neljandani ja võitjad eelmisest ringist. Võitjad pääsevad poolfinaali, kaotajad paigutatakse kohtadele viis kuni kaheksa vastavalt nende asetusele kvalifikatsioonis.

Poolfinaalide võitjad pääsevad finaali, kaotajad paigutatakse kohtadele kolm ja neli vastavalt nende asetusele kvalifikatsioonis.

Finaalides mängitakse üks sari. Auhinnalised on meeste parimad kaksteist kohta, naiste kuus kohta ja juunioride kolm kohta.

Nii meeste kui ka naiste võitja pälvib stardipaketi Brunswick Euro Challenge 2008-le Prantsusmaal. Lanki sõnul on tegu prestiižikaima võitlusega Euroopas ja Pärnus pärjatud saavad võimaluse oma oskused proovile panna magusaimatel mänguaegadel. Muidugi reisi pealekauba. "See on võistlus, kuhu on au minna mängima," toonitab Lank.

Eesti bowling'u-mängijate reitingu arvestamise eesmärk on Eesti Veeremängude Liidu liikmete edetabeli koostamine. Pärnu meistrivõistlused bowling'us on teise kategooria reitinguvõistlus. Võistluse korraldab MTÜ Bowlinguagentuur.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:51

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing