Reformierakond toetab õiguskantsleri kohale Indrek Tederit

Hille Tressum 29. jaanuar 2008, 16:09

Reformierakonna esimehe Keit Pentuse sõnul
peab õiguskantsler olema tugeva natuuriga riigiõiguse asjatundja, mistõttu
otsustas fraktsioon Indrek Tederi kandidatuuri sellele kohale toetada.

Fraktsioon otsustas pärast tänast kohtumist Indrek Tederiga, et on valmis toetama teda õiguskantsleri kohale, kui president tema kandidatuuri esitab.

”Õiguskantsler peab olema tugeva natuuriga tunnustatud riigiõiguse asjatundja, kes oleks võimalike põhiseaduslike probleemide ennetaja ja mitte tagantjärgi näpuganäitaja. Usume pärast kohtumist presidendi poolt esitatud võimaliku kandidaadiga, et Indrek Tederist võiks selline õiguskantsler kujuneda," sõnas Pentus.

Kohtumisel Reformierakonna fraktsiooniga rõhutas Indrek Teder kolme põhisuunda, millele õiguskantsler keskenduma peaks. "Üksikisikute põhiõiguste kaitse, suurema õigusselguse tagamine ja veidi suurem rõhk põhiseaduslikkuse kontrollile. Sellise kontseptsiooniga nõustus ka Reformierakonna fraktsioon,” sõnas Pentus ning lisas, et erakond usub, et Tederist võiks saada riigikogule tugev partner.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. January 2008, 16:09
Otsi:

Ava täpsem otsing