Riigikogu valmistub Indrek Tederit ametisse hääletama

01. veebruar 2008, 12:58

Pressitalituse teatel arutab riigikogu uue
õiguskantsleri Indrek Tederi kandidatuuri ületuleval teisipäeval, 12.
veebruaril.

Tõenäoliselt hääletab riigikogu Tederi ka ametisse, kuna Eesti suuremad parteid pole seni tema vastu avalikult midagi halba öelnud. Jaanuari lõpupäevil toetasid Tederi kandidatuuri Reformierakond ja Rahvaliit.

Vabariigi presidendi algatatud riigikogu otsuse eelnõu kannab nime "Indrek Tederi õiguskantsleri ametisse nimetamine" ja numbrit 192 OE. Tederi ametisseasumise kuupäevaks on 7. märts. Praeguse õiguskantsleri Allar Jõksi volitused lõpevad 6. märtsil.

Eelnõu seletuskirja kohaselt pääseb Teder juba praegu ligi täiesti salajase tasemega riigisaladusele. Ta on ka advokatuuri kutsesobivuskomisjoni liige.

"Olen veendunud, et Indrek Teder on, arvestades tema isikuomadusi ja professionaalset kogemust, väga sobiv kandidaat õiguskantsleri ametisse," selgitas president Toomas Hendrik Ilves. President käis Tederi kandidatuuri välja 22. jaanuaril.

Tederit pakuti õiguskantsleriks ka 2001. aastal. Toona keeldus ta sellest ametist.

Advokaadibüroo Teder, Glikman ja Partnerid juhatuse liige Indrek Teder kaitses Äripäeva mitu aastat kohtuvaidluses Edgar Savisaarega, kus parteijuht nõudis lehelt avaldatud andmete ümberlükkamist ning miljoni krooni suurust kahjutasu. Ehkki kohtus ei õnnestunud kunagise tippajakirjaniku Inno Tähismaa kirjutatud artiklile ja Äripäeva avaldatud andmetele lisakinnitust saada, jäi Savisaar kopsakast kahjutasust ilma.

Põhiseaduskomisjon otsustas Tederi kandidatuuri arutamise päevad oma tänasel istungil. Riigikogu üldkogust päev varem, 11. veebruaril, lahkab tema ametisse nimetamist riigikogu põhiseaduskomisjon.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. February 2008, 12:54
Otsi:

Ava täpsem otsing