Riigikogu liige reisib rahu nimel

31. jaanuar 2008, 07:42

Pärast jõulupuhkust jaanuari keskel kokku
tulnud riigikogu istungjärk algas paljudele rahvaasemikele kurnavate lähetustega
eksootikariikidesse: visiteerimist vajavad Lõuna-Aafrika Vabariik, Jordaania,
Egiptus, Iisrael, Tai.

Aprillis veedavad kümme päeva kuuma Aafrika päikese all Erki Nool, Ivi Eenmaa, Jüri Tamm ja Marika Tuus, osaledes Kaplinnas Parlamentidevahelise Liidu (IPU) 118. assamblee töös.

Keskerakonna liige Marika Tuus ütleb, et see üritus on veel nii kaugel, et ei tea veel midagi rääkida. "Ma kuulun IPUsse ja riigikogu saal valis mind. Olen ainus opositsiooni liige grupis. Eks koalitsioon organiseerib ja otsustab, meie oleme muuseas kaasas," ütleb Tuus.

Reformierakondlase Ivi Eenmaa sõnul on Parlamentidevahelise Liidu töökord muutunud ja alla nelja inimese ei saa kuidagi assambleele minna, sest osalema peab erinevates komisjonides ja nõukogu assambleel.

Eestist sõidetakse ära 9. aprillil, kuid üritus algab Eenmaa sõnul 13. aprillil.

"Lendame turistiklassis ja piletite hankimisega nähti suurt vaeva. Taheti, et me vähemalt päev varem seal oleksime. Pärast nii pikka reisi ei jaksa lennukist otse üritusele minna," selgitab Eenmaa ning lisab, et tõenäoliselt saadakse enne ürituse algust läbirääkimisteks kokku ka Põhjamaade ja Euroopa riikide esindajatega.

Pühapäeval pühivad Eestimaa tolmu jalgelt ja lendavad nädalapäevadeks Jordaaniasse Evelyn Sepp, Marko Mihkelson, Mart Nutt ja Sven Mikser. Tegemist on Jordaania, Iisraeli, Egiptuse ja Austria turneega, mis kannab nime "Parlamendid rahu nimel". Reisi korraldab parlamentidevaheline ühendus Med Bridge. IRLi liige Mart Nutt selgitab, et tegu on Lähis-Ida rahuprotsessi raames tehtava visiidiga, kus kohtutakse nimetatud riikide juhtidega. "See on nagu koosolekult koosolekule minek - lennatakse kohale, kohtutakse ja kohe järgmisesse riiki. Tean, et osa distantsi läbitakse bussiga," ütleb Nutt.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
31. January 2008, 07:42
Otsi:

Ava täpsem otsing