Lainsalu: siis oli tunne, et lööks selle maakleri laiaks!

14. veebruar 2008, 13:55

Müügiekspert Ekke Lainsalu sõnul on temal
halva maakleri tõttu hea tehing tegemata jäänud.

„Paljud maaklerid ei ole müügiinimesed, vaid tuurigiidid. Nad sõidutavad kliente objektilt objektile, suutmata anda kliendile emotsiooni uue kodu või hea investeeringuobjekti ostuks ja selleläbi diili lukku lüüa. Tänu sellistele passiivsetele maakleritele olen ise mitu olulist investeeringut õigel ajal tegemata jätnud, sest maakler ei suutnud mulle turutrende ja investeeringu tasuvust põhjendada. Ta ütles, et mõtle järele. Ja mis ma tegin? Jätsin ostmata. Tipphetkel oleksin välja võtnud oma 4-5 miljonit kasumit. Siis, kui hinnad kasvasid ja ma nägin, kui palju oleksin teeninud, oli küll tunne, et lööks selle maakleri laiaks!“ vastas Lainsalu aripaev.ee online-intervjuus lugeja küsimusele, milline on Eesti maaklerite müügi tase.

„Paljud kinnisvarafirmad on minu kliendid. Nõrkused on valdavalt samad mis kõikidel Eesti müügiinimestel: laiskus, oma rahulolumahlas ligunemine, suutmatus leida uusi kliente, süüdistamine, et firma peaks rohkem reklaami ja turundust tegema, muutustega kohanemise oskuse puudumine ja suutmatus tehinguid saada,“ vastas müügiekspert lugeja arupärimisele, millised on Eesti maaklerite nõrkused.

Lainsalu sõnul peaks maakler rohkem aitama kliendil otsustada. „Kui toode on hea ja toob kliendile kasu, tuleb kliendil aidata otsustada. Kuna aga meil on nii palju valikuid ümberringi, siis tekib n-ö "kognitiivne dissonants"- ehk maakeeli me kaotame valikuterohkuse tõttu otsustusvõime ja lükkame asja edasi. Ja võimalik, et hävime selle tõttu,“ lisas ta.

Loe täispikka online-intervjuud SIIT!

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. February 2008, 15:00
Otsi:

Ava täpsem otsing