Keskerakondlasega seostatud ööklubis jõutakse kiiresti kehamüügini

1706-aripaev 20. veebruar 2008, 16:31

Täna ETVs eetris olevas saates
"Pealtnägija" ning homme õhtul Soome Yle TV2 eetris olevas soomlaste
"Pealtnägijas" näidatakse kaadreid keskerakondlase Richard Sikuga seotud
Tallinna ööklubist ja hostelist, kus on võimalik osta seksiteenuseid.

"Näiteks juba 7. minutil pärast sinna ööklubisse sisse astumist tuleb sinu juurde tütarlaps, kes ütleb, et minu hind on selline ja selline ja kui sulle sobib, siis me võime minna samas hostelis olevasse numbrituppa, ja mina tegelen kehamüügiga ja sina tunned minu kliendina sellest kõigest mõnu,“ rääkis "Pealtnägija" toimetaja Rasmus Kagge täna Vikerraadios. Tegemist on Tallinnas Mööblimaja lähedal tegutseva Nord Hosteli nime kandva majutusasutusega ning ööklubiga Klubi 8.

Äripäev uuris nende kahe asutusega seotud lõbumaja kahtlusi selle aasta jaanuaris ning 11. jaanuaril ilmus Äripäevas artikkel, milles Tallinna endine linnavolikogu liige ja korrakaitsekomisjoni esimees Richard Sikk eitas igasugust seost prostitutsiooniäriga. Alljärgnev on Äripäevas Koit Brinkmani sulest ilmunud artikli "K-poliitik tõrjub bordelli pidamise süüdistusi" refereering.

Kas Tallinna linnavolikogu eelmise koosseisu korrakaitsekomisjoni esimees Richard Sikk võib olla seotud lõbumaja pidamisega?

Et sellised vihjed lõbuäri tundvatelt inimestelt tulevad, otsustasime uurida, kes on Sikk ning mis äridega ta tegeleb.
Tallinna taksojuhtide jaoks pole mingi saladus linna lõbumajade asukohad. Paari aasta tagused suured politseihaarangud on kohtade arvu küll kokku kuivatanud, kuid paar suuremat kohta tegutsevat endiselt.

Ajakirjanduseski läbi käinud Tedre tn 3-le lisaks nimetavad lõbujanulisi kliente sõidutavad taksojuhid teise aadressina Mööblimaja ligidal asuvat Ristiku põik 8a, kus asub Nord Hosteli nime kandev majutusasutus ning selle küljes ööklubi Klubi 8. Tegemist on kahekorruselise peahoone ning garaažide kompleksiga, mida osaühing Nord Reval Apartments rendib riigile kuuluvalt firmalt Teede Tehnokeskus.

Hosteli omanik on keskerakondlasest eelmise Tallinna linnavolikogu koosseisu liige Richard Sikk. 2002. aastal 213 häälega volikogusse pääsenud Sikk jõudis seal olla ka korrakaitsekomisjoni esimees. Klubis 8 on Sikk üks omanikest, teiste nimesid ta avaldada ei soovi. "Mis me nendest räägime. Ma ei tahaks, et see oleks rõhutatud. Loodan, et te mõistate."´

Taksojuhtide sõnul toimib lõbumajandus lihtsalt. Meestele on sissepääs klubisse 200 krooni, naistele poole vähem. Sees on 10-20 tüdrukut, kellega saab tutvust sobitada ning siis hostelis tuba võtta. Mingit kupeldamist ei toimuvat ning taksojuht ootab kliendi enamasti ka sealsamas ära. Ööklubi avatakse igal õhtul kaheksast ning uksed on kuni hommikuni lahti.

Siku jaoks ei ole teemapüstitus uudis, kuna selliseid jutte on ta enda sõnul varemgi linna peal kuulnud. Mehe kinnitusel toimub klubis kõik lubatud reeglite piires ning päris kindlasti ei toimu kupeldamist.

"See maja on minu kontrolli all. Ma pole seda masti mees, kes paneks pea tulle sellise asja pärast. Ma võin iga kell klubi rendilepingu lõpetada, kas või päevapealt, kui see läheb minu põhimõtete ja äri vastu. See, mis toimub väljaspool baari, ei ole minu asi. See on elu," kinnitab ta veelkord, et lõbuäriga siin ei tegeleta.

Sikk: püksinööbist ei hoia keegi kinni

"Jutud, et minule kuuluvas hostelis tegutseb pordumaja, on solvavad," ütles Tallinnas tegutseva Nord Hosteli omanik Richard Sikk telefoniusutluses.

Siku väitel võivad taolised jutud olla liikvel sellepärast, et taksojuhid otsivad kohti, kuhu enda kliente viia ja mida kliendile pakkuda. Ta soovitas kõigil kahtlustajatel hostelit ja seal asuvat klubi külastada, et oma silmaga veenduda süüdistuste alusetuses.

Taksojuhid räägivad, et Ristiku põigu hostelis pidi lõbumaja tegutsema?
No jätke nüüd, mis lõbumaja… kuidas lõbumaja saab olla. Meil on väljarenditud ruumid, kus tegutseb ööklubi. Tavaline meelelahutuskoht… ja ongi kõik.

Te olete siis need ruumid edasi rendile andnud?
Jah, rendile andnud. Töötab normaalselt ja ilma igasuguste sekeldusteta. Väga ilus asutus on.

Teie ise selle klubi omanik ei ole?
Mina olen teatud protsentidega seal sees. Mulle tehti see pakkumine ja miks ma peaksin siis ära ütlema. Mina ei ütleks, et see on nüüd mingisugune bordell. Kui astute sisse, siis näete kõike oma silmaga. Teine asi on ka see, et ega püksinööbist hoia keegi kusagil mitte kedagi kinni. Sellised tegevused toimuvad igas pubis, kohvikus, kus keegi leiab kellegi. See, et seal on mingi pordumaja, no andke mulle andeks, see on mulle natukene solvav. Seal on korralik tegevus. Uksed on valla ja kord on majas.

See tundub linna peal olevat ikkagi avalik saladus?
Ma olen seda kuulnud ka mujal. Eks taksojuhid otsivad kohti, kuhu kliente viia ja mida kliendile pakkuda. Seda, et seal mingi avalik tegevus toimuks, andke andeks, ei. Seda ei ole.


Sikk astus Keskerakonda 1999. aastal
1999. aastal astus Richard Sikk Keskerakonda, samal aastal annetas ta parteile 50 000 krooni, mis on jäänud ametlike registrite järgi ainsaks rahaandmiseks. "Minu rahalised vahendid pole sellised, et saaksin erakonnale suuremaid summasid annetada, väikeste summade andmine tekitaks piinlikkustunnet," selgitab ta.

Küll lükkab ta ümber Eesti Ekspressis kirjutatu, et Edgar Savisaar võttis ta enne eelmisi kohalikke valimisi valimisnimekirjast maha. Ta on poliitikast tagasi tõmbunud ning ei soovinud ise kandideerida, kuigi oleks enda sõnul volikogusse sisse saanud. On rahulikum olla ning poliitikas olemine tuleb äritegemisele pigem kahjuks.

Pärast valimisi tehti Tallinna Linnahalli nõukogusse juurde üks lisakoht. Sikk teenis nõukogu liikmena 2006. aastal 36 000 krooni. Veel üks paari aasta tagune seik iseloomustab Siku tegemisi. Ta helistas 2006. aasta kevadel linnapea Jüri Ratasele ja ütles, et tal on välisinvestor, kes on valmis palju kära tekitanud Harju tänava krundid 150 miljoni krooni eest ära ostma, lubadusega seda ala 30 aasta jooksul mitte hoonestada. "See oli eesti ärimees, istusime minu kabinetis ja järsku tekkis selline mõte. Võtsin kohe telefoni ja helistasin Jürile," meenutab ta. Siku sõnul liigub rahakest ärimaailmas palju ning see oli tühine summa.

Sikul on uus hosteliprojekt juba soolas, kus äripartneriks on üks tema ammune tuttav. Äriregister näitab, et sügisel asutatud osaühingu Grand Hostel omanikeks on Siku kõrval osaühingu Brassland kaudu Aleksandr Kovaltšuk ning Irina Õunap. Hoogsalt kinnisvaraäri ajav Kovaltšuk kuulub Bankend Groupi omanikeringi. Äripäev on varem kirjutanud, et Brassland on laenanud 18 miljonit krooni Siim ja Sulev Seppikule kuuluvale firmale Multivara.

Endine sambomaadleja Sikk on kulturismi ja fitnessi liidu juhatuse liige, kuid toetab ka poksiliitu, on olnud noorte poksijate isiklik sponsor. Poksiliidu juht Kalev Kallo on mehe hea tuttav.

Juba neli aastat on Sikk igal aastal Tallinna lastehaigla kolmele kõige lastesõbralikumale töötajale välja pannud rahalised preemiad, eelmisel aastal olid need 5000 krooni suurused. Samuti on tal teoksil meie seast lahkunud juudotreeneri Andres Lutsari fondi loomine.

Omal ajal Moskvas õppinud mees töötas nõukogude ajal Tallinna täitevkomitee osakonnajuhatajana, Lauluväljaku direktori asetäitjana, kultuuriministeeriumis. Mehe sõnul tuli ta ärisse hilja, kui kõikidel teistel olid juba firmad olemas. 4-5 aastat tagasi leidis ta oma suuna ehitusäri näol.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. June 2008, 11:50
Otsi:

Ava täpsem otsing