ERGO loob esimese eraravikindlustusseltsi

Annika Matson 05. märts 2008, 12:54

ERGO moodustab Balti riikide esimese
eraravikindlustusseltsi.

Uue strateegia kohaselt ühinevad ERGO Baltimaade elukindlustusseltsid Euroopa äriühinguks (SE) ning moodustatakse Baltimaade esimene eraravikindlustusselts, teatas ettevõte. Lisaks luuakse Balti riikidesse kompetentsikeskused elu- ja ravikindlustuse arendamiseks. Pensioni kompetenstikeskus jääb Eestisse.
Strateegia muutmise eesmärgiks on ERGO Baltimaade kindlustusseltside juhatuse esimees Kestutis Bagdonaviciuse sõnul äriprotsesside optimeerimine, turuvõimaluste tõhusam kasutamine ja pakutavate teenuste parendamine.

"Strateegia läbivaatamisega jätkame Baltimaade seltside integratsiooni piiriülese koostöö tõhustamiseks, et olla suutelised ära kasutama Baltimaade kindlustusturgude suurt kasvupotentsiaali ja parandada oma positsioone turul," lausus Bagdonavicius.

ERGO Baltimaade elukindlustusseltside nõukogu poolt heakskiidetud projektide rakendamisega alustatakse 2008. aasta esimeses kvartalis. Sellega saab alguse kolmas piiriülese ühinemise teel moodustatud Euroopa äriühingu moodustamine Baltikumis. Ühinemise ja uute äriühingute loomise lõpptähtaeg on 2009. aasta neljas kvartal.

Uus äristrateegia näeb ette Baltimaade esimese eraravikindlustusseltsi loomise Euroopa äriühinguna (SE) ning vastava kompetentsikeskuse rajamise Lätti (Riiga), Eestis ja Leedus luuakse uue seltsi filiaalid. „Selle sammu on tinginud järjest suurenev nõudlus eraravikindlustustoodete järele. Prognoosime, et 2012. aastaks kahekordistub senine eraravikindlustustoodete turg,” ütles Bagdonavicius.

Elukindlustuse uus Euroopa äriühing hakkab paiknema Leedus (Vilniuses) filiaalidega Eestis ja Lätis.

Eestisse (Tallinnasse) jääb tegutsema pensioniäri kompetentsikeskus, mis koondab ERGO Baltimaade pensionialase oskusteabe ja tegevuse.

Uue strateegia rakendamine ja ettevõtete ühendamine ei mõjuta klientide kehtivaid lepinguid ega nõua klientidelt lisategevusi.

Strateegiamuutus ei puuduta ERGO Baltimaade kahjukindlustusseltse, mis jätkavad tegevust kolme eraldiseisva seltsina.

ERGO kaubamärki kandvad kahjukindlustus- ja elukindlustusseltsid tegutsevad kõigis Balti riikides. ERGO Balti kindlustusseltsid kuuluvad Saksamaa suuruselt teise ERGO Kindlustusgruppi, mis teenindab enam kui 33 miljonit klienti 25 riigis.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. April 2008, 08:56
Otsi:

Ava täpsem otsing