Hollandi koraaniteemaline film külvab terrorismihirmu

Agnes Ojala 07. märts 2008, 14:40

Hollandis on karta, et terrorismioht
kasvab. Osalt annab selleks põhjust uus koraaniteemaline film, mille taga seisab
kohalik poliitik.

Riigi justiitsminister peaks täna parlamendile saatma uue ohu hindamise raporti, milles tuuakse anonüümse valitsusliikme sõnul välja ka kasvanud terrorismioht kõikjal maailmas, kirjutas Reuters.

Hollandis on juba praegu ohtu hinnatud „oluliseks“, kuna usulised ja rassilised pinged on üles kruvitud. Eriti on seda näha pärast 2004. aastat, mil islami sõjaväelane tappis filmirežissöör Theo Van Gogh. Van Gogh sattus ohvriks samuti islamiteemalise filmi tõttu. Tema teoses käsitleti seda, et moslemid vaatavad naiste suhtes kasutatavale vägivallale läbi sõrmede.

Nüüd tuleb märtsis uue filmiga "Fitna" (koraanis kasutatav mõiste, mida vahel tõlgitakse kui 'võimuvõitlus') välja hollandi parempoolsete vaadetega poliitik Geert Wilders. Selle tagajärjel võib taas tekkida rahutusi. Valitsus kardab, et film põhjustab ka sanktsioone, mis sarnanevad Taanile kehtestatutega pärast seda, kui sealsed ajalehed avaldasid prohvet Muhamedi pilapildid.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. March 2008, 14:39
Otsi:

Ava täpsem otsing