Columbus IT ostis Leedu Sonex Groupi tütarettevõtte

Hille Tressum 17. märts 2008, 09:07

Eesti majandusinfosüsteemide looja Columbus
IT Partner Eesti emafirma Taanist ostis 1. märtsil 2008 Leedu juhtiva Dynamics
NAV partneri Sonex, teatas ettevõtte.

„Selle tehinguga tõusis Eesti juhtiva majandusinfosüsteemide ettevõtte Columbus IT sõsarettevõte Leedus turuliidriks,“ lausus Columbus IT Partner Eesti juhatuse esimees Ivo Suursoo.

„Columbus IT on turuliider Eestis. Meie turuosa on pea kaks korda suurem kui suuruselt järgmistel majandusinfosüsteemide pakkujatel ning ettevõttes töötab ligi 60 inimest. Selle tehinguga tõusis meie sõsarettevõte Leedus samuti turuliidriks. Tehinguga tugevdab Columbus IT oma positsiooni suurima Microsoft Business Solutions partnerina Baltimaades,“ rääkis Suursoo.

UAB Sonex Group on osa Ementor Groupist. Aktsiate ostusumma oli 2 miljonit eurot (31,2 miljonit krooni). Sonex Sistemose 2007. aasta kasum oli 3 miljonit eurot (47 miljonit krooni) ning ettevõte annab tööd 70 inimesele. UAB Sonex Sistemos on üks juhtivaid Leedu IT-konsultatsiooni ettevõtteid, kes on keskendunud Microsoft Dynamics NAV müümisele ja juurutamisele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. March 2008, 10:30
Otsi:

Ava täpsem otsing