UBS tõstab Euroopa börse

01. aprill 2008, 13:44

Lootuses, et krediidikriisi õudsemad
vaatused on läbi saamas, võtsid Euroopa aktsiad täna suuna ülespoole.

Šveitsi suurpanga UBSi aktsia hind lennutati üle kuue protsenti kõrgemale, kuna investorites tärkas usk, et Euroopa suurima panga järjekordsed 19 miljardi dollari väärtuses maha kirjutamisi ning 15 miljardi dollari suurune kapitalikaasamine võib olla pöördepunktiks.

“Palju sellest oli juba hinda arvestatud, seega on uudis peaaegu positiivne,” sõnas Clariden Leu analüütik Sacha Holderegger Bloombergile.
“Maha kirjutamised on suures mahus, kuid seda oli oodata,” lisas ta. Kokku on UBS viimase üheksa kuu jooksul varasid maha kirjutanud rohkem, kui ükski teine pank senini ehk juba 40 miljardi dollari eest.

Euroopa aktsialiikumisi kajastav Dow Jones Stoxx 600 indeks kerkis keskpäevaks Londonis 1,5%, pärast vähemalt 21 aasta nõrgimat esimest kvartalit.
“Me võime ette kujutada, et halvim jääb selja taha,” kommenteeris Richelieu Finance´i fondijuht Nathalie Pelras. “UBSi kapitali suurendamine on garanteeritud. See tähendab, et investorite jaoks on klaas pooltäis,” vihjas Pelras mõningasele optimismile.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. April 2008, 13:42
Otsi:

Ava täpsem otsing