Pangaliitu asub juhtima Aivar Rehe

15. aprill 2008, 16:33

Pangaliidu juhatus valis tänasel koosolekul
juhatuse esimeheks Sampo Panga juhi Aivar Rehe, kes vahetab välja Nordea Panga
juhi Vahur Krafti.

Tänades Vahur Kraft tehtud töö eest, rõhutas pangaliidu tegevdirektor Katrin Talihärm, et Vahur Krafti juhtimisel sai viimasel kahel aastal uut hoogu ühisprojektide edendamine pangaliidu egiidi all ning senisest enam võis märgata iseregulatsiooni väärtustamist liikmespankade poolt, teatas Pangaliit.

Pangaliidu uue juhi Aivar Rehe sõnul jätkab Pangaliit liikmespankade huvide esindamist õigusaktide väljatöötamisel, koostöö koordineerimist maksesüsteemide arenduse, rahapesu tõkestamise ja turvalisuse alal. Viidates muutunud keskkonnale, sõnas Rehe: „2008. aastal on majandus sisenenud tsükli langusfaasi ning pangad kui majanduse vereringe peavad üheskoos pangaliidu kaudu panustama majanduskeskkonna stabiliseerimisse eesmärgiga viia see uuele tõusule.”

Traditsiooniliselt vahetuvad Pangaliidu juhatuse esimehed iga 2 aasta tagant rotatsiooni korras. Rehe juhib juhatust kuni 2010. aasta kevadeni.

Pangaliidu 8 liikmespanka on esindatud juhatuses järgnevalt: Aivar Rehe Sampo Pangast, Erkki Raasuke Hansapangast, Andrus Kluge Krediidipangast, Vahur Kraft Nordea Pangast, Lauri Kärner Parex Pangast, Ahti Asmann SEB Pangast, Taavi Laur UniCredit Pangast ja Valeri Haritonov Tallinna Äripangast.

2007. aasta lõpu seisuga kuulus liikmetele laenude mahu järgi 99%-ne turuosa. Pangaliit on Euroopa Pangandusföderatsiooni ja Euroopa Maksenõukogu täisliige alates 2004. aastast.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. April 2008, 16:31
Otsi:

Ava täpsem otsing