Rehviliit viskub võitlusse peremehetute rehvidega

01. mai 2008, 18:32

MTÜ Eesti Rehviliit teatas täna,
et võtab üleüldise ärategemise käigus ette peremehetud rehvimäed.
Hinnanguliselt võtab liit Teeme Ära 2008 raames vastu 600-800 tonni
rehve.

Kasutatud rehvide kogumist ja taaskasutamist korraldava Rehviliidu andmetel on Tallinnas Betooni tänava lõpus loodusesse visatud tuhandeid kasutatud rehve. Samuti on viimastel nädalatel toodud järhest vanu rehve ajutistesse kogumiskohtadesse Saku valda Tabasallu.

„Rehviliit osaleb kampaanias Teeme Ära 2008, mille käigus võtame kogutud rehve vastu oma suuremates kogumispunktides ning toetame kogumist kümne tööpäeva jooksul transpordiga,“ ütles Rehviliidu tegevjuht Kaur Kuurme.

Kuurme sõnul on mitmed peremehetud rehvihunnikud tekkinud tõenäoliselt pikema aja jooksul ning seejuures patustavad kõige rohkem rehvidega tegelevad ettevõtted, kes pole Rehviliiduga ühinenud.

„Keskkonda mitteaustavaid rehviettevõtteid saab korrale kutsuda seadusandlusega," lisas Kuurme. "Nn rehvimäärusega saaks tagada, et kõik autorehvidega tegelevad ettevõtted utiliseeriks kasutatud rehvid keskkonnasõbralikult, kas ühinedes Rehviliidu kogumissüsteemiga või luues oma kogumisvõrgu. Praeguses olukorras paljud rehviettevõtted lihtsalt vilistavad keskkonnahoiule, sest karta pole eriti midagi,“ kommenteeris ta.

Vanu rehve saab ära anda paljudes rehvivahetustöökodades või tuua need kogumispunktidesse. Rehviliidu kogumissüsteemiga liitunud firmad kannavad vastavat märki. Ülevaate kogumisvõrgust leiab ka aadressilt www.rehviliit.ee.

Prügikogumisaktsiooni käigus puhastatakse loodus hinnanguliselt 600-800 tonnist vanadest rehvidest, kuid see kogus võib osutuda ka suuremaks, märkis Kuurme.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. May 2008, 15:32
Otsi:

Ava täpsem otsing