Politsei valvab prügiplatse

Annika Matson 05. mai 2008, 18:59

Koristuskampaania Teeme Ära 2008 talguliste
kokku korjatud prügiplatse valvab politsei.

Laupäeval toimunud koristustalgute raames püstitati üle Eesti 207 lipujaama, kuhu koondati ümberkaudses piirkonnas talguliste kokku korjatud prügi. Praegu kestab lipujaamadesse kogutud viimase prügi transport 17sse vaheladestusjaama, teatasid organiseerijad.

Vallavalitsustega koostöös on korraldajad tegelenud prügi minema toimetamisega lakkamatult alates laupäevast. Vaheladestusjaamadesse vedamist ootava prügi valvamise osas tehakse koostööd politseiga. Politseiameti liiklusjärelevalve ja korrakaitse osakonna politseidirektor Tarmo Miilits sõnas, et politseipatrullid teevad kõik, et neil platsidel silma peal hoida, et vastutustundetud inimesed sinna taas prügi ei veaks ega vandaalitseks. "Politsei tuletab meelde, et tegemist on ebaseadusliku tegevusega, mis on kindlasti karistatav. Kutsume kõiki inimesi üles kurikaeltest teada andma," ütles Miilits.

Eesti suurimatel koristustalgutel osales 3. mail 50 000 eestimaalast, kes kogusid kokku tuhandeid tonne Eestimaa pinnale illegaalselt ladestatud prügi. 207st lipujaamast liigub prügi 17sse vaheladestusjaama üle Eesti ning sealt omakorda 6 sorteerimiskeskusesse. Taaskasutusse suunatakse kuni 80% talgute korras kokku korjatud prügist.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. May 2008, 10:27
Otsi:

Ava täpsem otsing