Tallink peab tegema ametiühingule omapoolsed ettepanekud

Mariliis Pinn 29. mai 2008, 19:05

Laevafirma Tallink ja Eesti meremeeste
sõltumatu ametiühingu esindajad käisid täna riikliku lepitaja juures ja leppisid
kokku, et Tallink esitab ühingule omapoolsed arvutused palkade osas.

"Jõudsime kokkuleppele, et protsess jätkub ja tööandja peab palkade osas tegema omapoolsed arvutused ja võrdlevad tabelid, mis annaks ülevaate erikategooria töötajate kaupa ja võrdleks neid maa peal töötavate inimestega," rääkis riiklik lepitaja Henn Pärn ETV24-le.

Uuesti saadakse riikliku lepitaja juures kokku 26. juunil.

Meremeeste ametiühingu juhatuse esimehe Kaia Vaski sõnul võib Tallink küll võrdleva arvutustabeli esitada, kuid kõiki merel töötavaid inimesi pole võimalik maa peal töötavatega võrrelda.

"Teatavasti on merel paljuski spetsiifiline töö, seetõttu ei saa merel töötavat madrust võrrelda kellegagi, kes töötab maal. Teenindavat personali on võimalik aga mingil määral võrrelda," rääkis Vask.

Vask rääkis, et 1997. aastal oli Tallinkiga sõlmitud kollektiivlepingus kirjas, et töötajate palk tõuseb igal aastal riigi keskmise palgakasvu protsendi võrra. "Kuna aga tol ajal ei olnud Tallink nii suur ja rahvusvaheline firma ning ettevõttel oli vaja teha ühtlasi suuri investeeringuid, siis tulid töötajad firmale vastu ja kollektiivlepingus sisalduv punkt ei läinud käiku."

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. May 2008, 19:03
Otsi:

Ava täpsem otsing