Lisaks tarbimislaenule jäädakse võlgu ka kodulaenu

02. juuni 2008, 17:33

Eesti Panga statistikast on selgelt
näha, et kui eelmisel suvel jäeti maksmata tarbimislaenud, on
majanduslangus sundinud nüüd ka eluasemelaenu võlgu jääma.

Eesti Pangas statistikast ilmneb, et tänavu aastaga on plindrisse jäänud eluasemelaenude võtjate arv kahekordistunud, samal ajal kui hapuksläinud tarbimislaenude hulk pole enam nii märkimisväärselt kasvanud.

Halvaksläinud tarbimislaene oli aasta alguses 356 miljoni krooni eest ning nüüd ca 400 miljoni krooni ulatuses. Samas oli hapusid eluasemelaenusid aastavahetusel vaevalt üle 100 miljoni, ent nüüd juba 200 miljoni eest.

Võrdluseks, suure buumi ajal, 2006. aasta alguses oli nii halbu tarbimislaene kui ka kodulaene kumbagi vaid 40 miljoni eest, ent tarbimislaenude hulk hakkas juba siis kiiresti kasvama. Eluasemelaenude võlg hakkas kuhjuma alles eelmisel suvel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. August 2008, 11:30
Otsi:

Ava täpsem otsing