Rohelised tahavad prügi loodusesse viimist kriminaliseerida

Mariliis Pinn 20. juuni 2008, 09:30

Neljapäeval, 19. juunil esitas Erakond
Eestimaa Rohelised (EER) fraktsioon Riigikogu menetlusse Jäätmeseaduse ja
karistusseadustiku muutmise seaduse eelnõu, mille eesmärgiks on minimeerida
tahtlikku prügi loodusesse viimist läbi selle tegevuse kriminaliseerimise alates
mahust 50 liitrit, teatas erakond.

„Kevadel kaardistati Eesti looduses illegaalseid prügihunnikuid üle 10 000. Enamus neist koristati küll ka ära, kuid probleem pole kadunud ja me teeme ettepaneku ühe lahendusena karmistada karistusi illegaalse prügistamise eest,“ ütles eelnõu üleandmisel EER fraktsiooni saadik Toomas Trapido.

Eestimaa Roheliste esitatud eelnõus on ettepanek muuta alates 50 liitri jäätmete ladestamise selleks mitte ette nähtud kohas väärteost kriminaalkuriteoks, mille eest võib karistada kas rahatrahvi või kuni üheaastase vangistusega.

„Karistust saab süüdimõistetu nõusoleku korral asendada üldkasuliku tööga,“ märkis Trapido ja lisas, et prügistamise eest asenduskaristusena teiste illegaalset prügi koristama saatmine on kohane karistus.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. August 2008, 16:07
Otsi:

Ava täpsem otsing