Venelased investeerisid ligi 325 miljonit dollarit kunsti

Hille Tressum 27. juuni 2008, 14:43

Mullu ostsid venelased ligi poole rohkem
kallist kunsti, kui 2006 aastal. Oksjonimaja Christies Sothebys andmeil
ostsid venelased kunsti kokku 324,9 miljoni dollari eest.

Meedia andmeil kulutas ligi kolmandiku sellest summast kunstile miljardär Roman Abramovitš, vahendas Newsru.

Vaatamata viletsale olukorrale maailma finantsturgudel, kulutasid miljonärid ja miljardärid mullu märkimisväärsed summad nn emotsionaalsetesse investeeringutesse ehk luksuskaupadesse. Siinkohal on mõeldud nii kunsti kui ka luksusautosid, jahte, spordivõistkondi kui ka juveele.

Vaatamata sellele, et teisel poolaastal tekkinud finantskriis puudutas USA majandust, said luksuskaupadega kauplejad ja oksjonimajad endale rikkaid kliente Hiinast, Indiast, Venemaalt ja Lähis- Idast.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. June 2008, 14:40
Otsi:

Ava täpsem otsing