Sõda sääskedega peavad 4 helikopterit ja 150 inimest

30. juuni 2008, 11:15

Kanadas Winnipegis on alanud sõda
sääskedega. Juuni alguse tugevad vihmad lõid Winnipegis ja selle lähistel
ideaalsed tingimused sääskede paljunemiseks. Linnavalitsuse eesmärk:
sääsevastsed hävitada.

150 inimest ja 4 helikopterit kontrollivad ja töötlevad lompe kokku 340 ruutkilomeetril. Olemas on kaardipõhine andmebaas 7000 objektiga, kus lombid tavaliselt tekivad.

Kasutatakse bioloogiliste ja keemiliste tõrjevahendite kombinatsiooni - bioloogilistest Bacillus thuringiensis var. israelensis ehk Bti, mida müüakse kaubamärkidena Vectobac 200G, Aquabac 200G, Vectobac 1200 L, Aquabac XT; ning Bacillus sphaericus - kaubamärk Vectolex CG; keemilistest metopreeni Altosid ja kloorpürifossi Dursban 2.5G või Dursban Turf. Kemikaale kasutatakse aladel, kus inimesed veega otseses kontaktis üldreeglina pole.

Inimestel soovitatakse nende eramaadel tühjendada kõik vett sisaldavad anumad, katta kinni veekogumisnõud, ajada kinni lombid ning kui see pole võimalik, töödelda lompe bioloogiliste tõrjevahenditega.

Kirjutis ilmus Erik Puura keskkonnablogis.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. August 2008, 10:52
Otsi:

Ava täpsem otsing