Tallinna Sadamas langesid kaubaveod 12% võrra

Hille Tressum 04. august 2008, 14:04

Tänavu juulis langes kõige enam puitlasti
kaubavood. Samuti võis täheldada langust uute sõiduautode transpordis ning
ekspordis.

Käesoleva aasta juulis vähenesid Tallinna Sadamat läbivad kaubavood 315,1 tonni ehk 12,1% võrra, võrreldes eelmise aasta juuliga. Kõige enam vähenes puitlast. Seejärel vedel- ja segalast, konteinerkaubandus tõusis aga 2,2% võrra.

Import tõusis võrreldes eelmise aasta juuliga 5,9% võrra. Transiit import tõusis aga ligikaudu 70% võrra. Samas kui eksport tõusis 29,5% võrra langes transiit eksport 24% võrra. Reisijate arv juulis ei langenud, vaid näitas jätkuvat tõusutrendi. Kõige enam tõusis kruiisilaevade reisijate arv. Reisijate arv ületas miljoni inimese piiri, tõustes võrreldes möödunud aastaga 14,9%.

Võrreldes eelmise aasta juuliga, mis on teatavasti turistide tipphooaeg langes aga sissetulevate reisilaevada arv 11,1% võrra.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. August 2008, 14:04
Otsi:

Ava täpsem otsing