Sõjas on poolehoidjaid nii Venemaal kui Gruusial

09. august 2008, 19:03

Times Online’i lugejate kommentaarid
Vene-Gruusia sõja kohta näitavad ilmselt laiemalt suhtumist konflikti
maailmas.

Ühel poolel on need, kelle arvates Gruusia liider Saakaðvili ründas reeturlikult Vene rahuvalvajaid, tema kätel on tuhandete tapetud osseetide veri ja tema õige koht oleks tribunali all. Tõsi, osa selle poole toetajatest on oma asukohaks kirjutanud Moscow või Tomsk, aga ka London, Alicante või Melbourn.

„As a neutral person, I fully support Russian action and its prez. Georgia made mistake n must teach a lesson by Russia,” kirjutab Garry, Winnipeg, Canada. (Neutraalse inimesena toetan ma Venemaad ja tema presidenti täielikult. Gruusia on teinud vea ja peab Venemaalt õppetunni saama.) Need inimesed on veendunud, et sõda alustas Gruusia, ja on võrrelnud Saakaðvilit Hitleriga.

Teisel poolel olijad toetavad Gruusiat tema võitluses. „Russia needs to remove its imperialist war machine from Georgia. The only reason why some parts of Georgia want to seek independence is because Russia put its citizens there,” kirjutab Katie, London, UK. (Venemaa peab oma imperialistliku sõjamasina Gruusiast ära koristama. Ainus põhjus, miks mõni Gruusia osa tahab eralduda, on see, et Venemaa on sinna oma kodanikud toppinud.)

Üks kommentaator on oma asukohaks kirjutanud ka Tbilisi. Ta kirjutab, Gruusia võitleb oma kodumaa eest ja palub USA-l ja Euroopal Gruusiat toetada, mitte nafta pärast, vaid sellepärast, et nende pool on õiglus. - mankaberdeli, Tbilisi, Georgia

Ja üks tagasihoidlik toetusavaldus oli Times Online'i leheküljel ka Eestist: “Mine support for Georgia.” -
Hardo, Tartu, Estonia

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. August 2008, 12:11
Otsi:

Ava täpsem otsing