Maksuamet: arvevabrikandid muutuvad profimaks

13. august 2008, 15:39

Arvevabrikute tegevust kommenteerides ütles
maksu- ja tolliameti uurimisosakonna juhataja Rain Kuus, et ehkki arvevabrikute
põhiskeem on jäänud samaks, on kurjategijad muutunud professionaalsemaks.

Kuus möönis, et ehkki arvevabrikutega seotud kurjategijaid on vähemaks jäänud, on nende professionaalsus kasvanud. "Piltlikult öeldes on sõel muutunud tihedamaks nende inimeste osas, keda arvevabrikud kasutavad," märkis ta.

Kuusi sõnul on arvevabriku põhiskeem oma olemuselt sama, ent seda püütakse üha keerulisemaks teha ning riiulifirmade ketti aetakse üha pikemaks. "Kurjategijate tegevus muutub konspiratiivsemaks," märkis ta. Kuna Eesti on sedavõrd väike, ei saa tema sõnul tuua välja konkreetseid regionaalseid rühmitusi, ehkki räägitakse Tallinna või Tartu arvevabrikust. Samuti pole tema sõnul tunda, et arvevabrikute aktiivsus oleks suurenenud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. August 2008, 15:17
Otsi:

Ava täpsem otsing