Suurettevõtjad: Riigijuhtide ignorantsus teeb murelikuks

Liis Kängsepp 08. september 2008, 11:22

Eesti Suurettevõtjate Assotsiatsioon (ESEA)
avaldas kahetsust, et 2008. aasta riigieelarve koostajad ei tahtnud kuulata
nende pakutud lahendusi.

ESEA teatas tänases pressiteates, et tervitab riigikogu initsiatiivi asuda arutama Eesti majanduse hetkeolukorda ning et ettevõtlusorganisatsioonide poolt juba pea aasta tagasi ennustatud majanduskasvu aeglustumise stsenaarium on tegelikkuses kujunenud veelgi halvemaks – nii käesoleva aasta 2. kvartali negatiivne majanduskasv kui ka terve käesoleva aasta ning 2009. aasta prognoosid ei tõota midagi head.

„On kahju, et ettevõtjate poolt pakutud lahendused ei kostunud 2008. aasta riigieelarve koostajate kurtidele kõrvadele,“ seisis teates, millele on ESEA juhatuse nimel alla kirjutanud Tiit Vähi. „See on põhjustanud ja veelgi enam põhjustamas suuri pingeid riigi jätkusuutlikus arengus.“

„Ettevõtete juhtidena kõrvalt vaadates meie riigijuhtimises toimuvat, ei tee isegi niivõrd murelikuks suutmatus prognoosida majanduses toimuvat, kuivõrd lubamatu ignorantsus suhtlemisel ühiskonna teiste osapooltega (sh tööandjatega) ja mis veelgi ohtlikum, nii seostatud üldpildi kui ka tulevikuvisiooni puudumine,“ kirjutas Vähi. „Igatahes Eesti Suurettevõtjate Assotsiatsiooni juhatuse arvates ei ole kindel, kas praegune valitsus on suuteline riigi majanduskriisist välja juhtima. „Täna tundub kahjuks valitsevat olukord, kus Eesti riik on muutumas väikese poliitilise kildkonna häältekogumise projektiks, millise mõju meie tulevikule on vähemalt teadmata, kui mitte ohtlik.“

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. September 2008, 16:57
Otsi:

Ava täpsem otsing