Advokaat: maksuamet jääb võlgade nõudmisel hätta

17. september 2008, 16:45

Advokaadibüroo Sorainen partner Toomas
Prangli ütles tänasel Äripäeva ettevõtete ostu ja müügi seminaril, et maksu- ja
tolliamet jääb võlgade sissenõudmisel hätta.

"Ma ei oska palju kommenteerida maksude maksmata jätmist, kuid teatavasti on maksuamet üks suuremaid pankrotistunud ettevõtete võlausaldajaid," ütles Prangli makseraskustesse sattunud ettevõtete kohta.

"Siin on küsimus haldussuutlikkuses. Eesti maksusüsteem on lihtne ja pole vaja hoida suurt hulka maksuametnikke. Sellest tuleneb ka, et pole inimesi võtta, kui on vaja kiiresti reageerida," selgitas advokaat.

Prangli lisas, et Eestis võib üldse mitu kuud mööda minna, kui maksuamet võla avastab ja raha küsima hakkab. "Drastilisim näide on muidugi, et Ungaris tohib maksuamet ettevõtte kontolt ise raha maha võtta, kui maksud maksmata on," märkis ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. September 2008, 10:23
Otsi:

Ava täpsem otsing