Tsahkna: maksude laekumine septembris oli ootuspärane

06. oktoober 2008, 18:25

IRLi peasekretäri Margus Tsahkna ütles
aripaev.ee-le kommenteerides septembri maksulaekumist riigieelarvesse, et
tegemist on ootuspäraste tulemustega.

Tsahkna rõhutas, et tuleb vaadata maksulaekumist terviku pildina ja tema jaoks oli ootuspärane, et käibemaksu laekus oodatust vähem. Põhjustena nägi ta tarbimise ja ka kinnisvara käivete kokku tõmbumist. “Murekoht on kas riigieelarve tuleb täis,” sõnas Tsahkna ning lisas, et loodetavasti tuleb miinus väike.

IRLi peasekretär nentis, et maailmamajanduse seis on teinud ka Eesti ettevõtjad ettevaatlikuks. Tulumaksu laekumise kohta rääkis Tsahkna, et kui see hakkab süstemaatiliselt alalaekuma, on asi juba halb, eriti kuna praegu on omavalitsustes järgmise aasta eelarvete tegemine käsil. Tema sõnul peavad kohalikud omavalitsused tulumaksu laekumist kindlasti silmas pidama ja tulemustega eelarvete koostamisel ka arvestama. “Praegu peavad kõik pea külma hoidma,” ütles Tsahkna lõpetuseks.

Täna kirjutas aripaev.ee, et maksu- ja tolliameti andmeil koguti septembris eelarvesse makse 5,95 miljardit krooni ehk 278 miljonit krooni vähem kui aasta eest. Kõige suurem miinus tuli käibemaksust, mida laekus lõppenud kuul 373 mln krooni vähem kui aasta eest septembris. Ka tulumaks täitis eelarvet 205 miljonit krooni vähemas mahus kui möödunud aastal.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. October 2008, 13:42
Otsi:

Ava täpsem otsing