Swedbank: trend on pöördunud

Mariliis Pinn 07. oktoober 2008, 16:18

Swedbanki investorsuhete juht Johannes
Rudbeck ütles Nyhetsbyrån Direktile, et negatiivne trend, kui kunded võtsid oma
raha välja,on pöördunud.

Peale seda, kui meedia mitu päeva spekuleeris, et Swedbankist võetakse raha välja, tunnistas pank, et tõesti on raha rohkem välja läinud kui sisse tulnud, sest mitmed suured kliendid, kellel on sääste üle 250 000 Rootsi krooni, on oma raha välja võtnud.

„Esimestel päevadel, kui selle üle spekuleerima hakati, ei näinud me tavapärasest erinevat raha liikumist,“ selgitas Rudbeck, kes viitas sellele, et ajakirjanduses levinud kõlakad on kiirendanud raha väljavoolu. Siiski lisa ta, et inimesed suuresti paigutasid oma säästud ümber Swedbanki teistesse toodetesse.

"Klientide raha on liikunud Swedbank Robur AB riigivõlakirjade fondidesse, teiste fikseeritud intressidega Roburi toodetesse, võlakirjadesse ja isegi teistesse pankadesse," ütles Johannes Rudbeck.

Negatiivne trend, mida pank kinnitas, on siiski juba pöördunud. „Eelmise nädala keskel tulime turule uue tulevikukonto tootega Max. Nägime toote suurt mõju, negatiivne trend on möödunud,“ lisas Rudbeck.

„Swedbank Eesti üksuse kliendid ei ole tavapärasest erineval määral oma hoiuseid tühjendanud ega katkestanud, seega ei ole ka raha suurenenud väljavoolu,“ kommenteeris Eestis toimuvat Swedbanki Eesti juht Priit Perens.

„Võrreldes aastataguse ajaga on hoiuste maht Eesti Swedbankis kasvanud umbkaudu 10% võrra. Võttes arvesse tänast majandusolukorda, on säästude 10-protsendiline kasv igati hea tulemus,“ lisas ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. October 2008, 08:10
Otsi:

Ava täpsem otsing