Alber: rohkem ettevõtteid börsile

15. oktoober 2008, 16:28

Tallinna börsi juhi Andrus Alberi sõnul
võiksid ettevõtjad olla aktiivsemad oma ettevõtete börsil noteerimisel, praeguse
turuolukorra ettekäändeks toomine pole tema sõnul põhjendatud.

„Kas Eesti Energiast osa tuua börsile või mitte? Kuna ettevalmistus ja turuolukord muutub kiiresti, siis praegust turuolukorda ettekäändeks tuua pole põhjendatud. Siis, kui olukord turgudel on paranenud, siis peaks juba tegutsema. Meil on kümneid väärikaid ettevõtteid, mis võiksid muutuda avalikeks ettevõteteks,“ lausus börsijuht.

„Börs võiks kajastada palju suuremat osa Eesti majandusest. Siin on ruumi nii eraettevõtetele kui ka teistele. Ühe suurema tõusu turuväärtuse poolest on teinud BLRT Grupp, mis on ka suurepärane kandidaat börsil noteerimiseks,“ lausus Andrus Alber täna GILDi koostatud ettevõtete turuväärtuse TOP100 pressiüritusel.

„Olukorras, kus laenuraha on muutunud oluliselt kallimaks ja ka selle saamine raskemaks, on börsi kaudu lisakapitali hankimine üks võimalusi,“ märkis Alber, kelle sõnul võiks ka riik olla aktiivsem ettevõtete börsile toomisel osas.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. October 2008, 19:11
Otsi:

Ava täpsem otsing