Brasiilia aktsiaturg languses

Mait Jüriado 23. oktoober 2008, 20:34

Brasiilia aktsiad kukkusid kolmandat päeva
järjest kesiste majandusprognooside taustal, vahendas Bloomberg.

RBC Capital Markets alandas Brasiilia ning Mehhiko 2009. aasta majandusprognoose, kuna maailma majanduslangus vähendab toorainenõudlust. Prognoosi järgi kasvab Brasiilia majandus järgneval aastal 2,5%. Eelmine prognoos oli 4%.

Citigroup Inc. teatas, et ootab Brasiilia toiduainetöösturitelt, aga eriti Sadia and Perdigao Sa-lt, suuri kahjumeid seoses valuuta kõikumisega. Santanderi analüütikud ütlesid septembri lõpus, et Sadia võib teatada 267 miljoni dollari suurusest kahjumist.

Reaal tõusis täna 5,6% dollari vastu peale Brasiilia keskpanga sekkumist välisvaluuta turule. Keskpank teatas, et on valmis müüma 50 miljardi dollari eest valuuta-swappe, et peatada 28 protsendilist kahe kuu kukkumist reaalis.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. January 2009, 22:26
Otsi:

Ava täpsem otsing