Koppel: meid paigutatakse makromajandusliku põrgu eeskotta

07. november 2008, 16:48

Välisinvestorid suhtuvad Tallinna
börsile raha paigutamisse aina suureneva ettevaatusega.

SEB personaalpanganduse strateeg Peeter Koppel rõhutab Olympic EG aktsia suurt kukkumist tänasel Tallinna börsil kommenteerides, et arvestades globaalset finants- ja likviidsuskriisi, mis on kujunemas majanduskriisiks, on paljud institutsionaalsed investorid pidanud asju natuke ümber hindama.

„Need institutsionaalsed investorid, kes arvasid, et nad elavad praeguse tsükli siin turgudel positsioone hoides üle, on olnud sunnitud keerulise konteksti tõttu, milleks on raha väljavool fondidest, oma positsioone siiski likvideerima,“ kommenteerib ta. Lisaks on üle maailma liikvel kõiksugu välismaiste analüütikute poolt koostatud analüüse, mis viitavad Balti riikidele kui makromajandusliku põrgu eeskojale, mistõttu on investorid mõnevõrra ettevaatlikumad siinsete rahapaigutuste suhtes.

Küsimuse peale, millal võiks börs rahunema hakata, vastas Koppel, et ootab enne stabiliseerumist veel täiendavat dramaatikat nii liikumiste kui uudiste osas. Uute tõusude osas Tallinna börsil, on Koppel kaunis skeptiline: „Mingistki jätkusuutlikumast tõusutrendist saame hakata minu hinnangul rääkima alles siis, kui tasapisi hakkab selguma, mis meist makromajanduslikult edasi saab ning mis saab olema uue (majandus)tõusutsükli kütuseks,“ lausus ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. November 2008, 16:48
Otsi:

Ava täpsem otsing