BÖRS: G20 skeptitsism

Mait Jüriado 17. november 2008, 15:59

G20 rõõmupidu ei toonud. Indeksfutuurid
miinuses üle 1%.

Kuigi eelmine reede tõi USA turgudel kaasa ka kaks suurt päevasisest rallit, kukkus Dow Jones tööstuskeskmine ikkagi üle 5%. S P 500 ning Nasdaq veelgi rohkem. Viimase kahe nädalaga on kukutud kokku üle 9%.

Nädalavahetusel kohtusid G20 riikide pead, lubades ergutada siseriikliku nõudlust, stabiliseerida finantssüsteeme ning veenduda, et IMFil ning Maailmapangal on piisavalt ressursse aitamaks riike. Analüütikud kohtumises suurt murrangut ei näinud ning enamik väljaöeldust on juba varem teatavaks tulnud.

"Nende avaldus oli maitsetu kokkuvõte juba käimasolevast poliitikast koos kommentaaridega, mis olid niigi juba kõigile teada. G20 liidritel polnud isegi võimalust senaator Obamaga pilti teha," vahendas UBSi kommentaari Marketwatch.

General Motors on läbi rääkimas Saksamaa valitsusega, et too garanteeriks nende Opeli divisjoni ellujäämise. GM on müünud ka oma olemasoleva 230 miljoni dollari suuruse osaluse Suzukis. GM on tõusnud eelturul 5,32%. Ford Motor (F) +2,78%.

Jaemüüja Lowe's (LOW) teatas 24%-lisest kasumi kukkumisest kolmandas kvartalis. Aktsia kaupleb eelturul -2,4%.

Sel nädalal avaldavad majandustulemused rida huvitavaid ettevõtteid. Ka päikeseenergia sektorist tuleb rida majandusuudiseid. Täna Lowes (LOW), Ctrip.com (CTRP) ja Target (TGT). Homme Renesola (SOL) ja Home Depot (HD). Kolmapäeval BJ Wholesale (BJ), Trina Solar (TSL) ning LDK Solar (LDK). Neljapäeval Suntech Power (STP), Gamestop (GME) ning Buckle (BKE).

Nafta on suvistest tippudest kukkunud üle 62% ning maksab USAs NYMEXil hetkel 56,2 dollarit barrel ehk -1,47% möödunud reedega võrreldes.

Ühe euro eest saab 1,265 dollarit. Dollar on euro vastu tugevnenud üle 20% alates selle aasta suve keskpaigast.

Euroopa aktsiaturud seni olnud taas punased. Londoni FTSE 100 -1,43%, Saksamaa DAX -1,98%, Prantsusmaa CAC 40 -1,78%, Soome OMX -1,06%, Rootsi OMX -0,83%, Venemaa Micex -6,27%, RTS -5,62%.

Aktsiaturud Aasias liikusid erinevalt. Jaapani Nikkei +0,71%. Hongkongi Hang Seng -0,1%. Hiina SSC Composite +2,22%.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. November 2008, 23:09
Otsi:

Ava täpsem otsing