Börs: Aasia on teistsugune

21. november 2008, 08:28

Kui USAs eelistasid investorid müüa
paaniliselt börsipäeva lõpu eel aktsiaid, siis Aasia paanikast inspiratsiooni
ei võtnud ning vähemalt kella 8 paiku hommikul meie aja järgi olid suure
osa börse tõusmas.

USAs kukkusid eile peamised indeksid viis kuni seitse protsenti.

Aasias tõusid indeksid veetuna pangaaktsiatest, kuna oodatakse valitsuste abipakette. Samuti meeldis neile Wall Street Journalis ilmunud kuuldus, et Citigroup võidakse ära müüa.

HSBC aktsia tõusis Hongkongis 4,5 protsenti. Hongkongi keskpank teatas, et panga Hiinas asuvad kontorid võivad saada likviidsust Hiina keskpangast. Jaapani nr. 2 pank Mizuho Financial Group aktsia tõusis kümme protsenti. Optimismi tekitas, et kui Citigroup liidetakse mõne rivaaliga, aitab see parandada finantssüsteemi.

Jaapani aktsiaturg tõusis 2,5 protsenti, Hongkong 4,5 protsenti, Hiina 1,1 protsenti, Taiwan kaks protsenti, Korea 5,8 protsenti, Austraalia 1,9 protsenti, Tai 0,7 protsenti, India 3,9 protsenti ja Singapur 0,9 protsenti. Tõusus ei osalenud Uus-Meremaa, mille börs langes 2,5 protsenti, Indoneesia (-2,5 protsenti), Malaisia (-0,5 protsenti) ja Vietnam (-2,1 protsenti).

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. November 2008, 08:28
Otsi:

Ava täpsem otsing