Golfifirma tahab linna osaluse arvelt laiendada omanikeringi

21. november 2008, 08:44

ASi Saaremaa Golf aktsionärid ja nõukogu
usuvad Kuressaare golfiväljaku tugevasse potentsiaali ja loodavad ettevõtte
rahalisest kitsikusest üle saada uute osanike kaasamisega.

Väikeaktsionäride ja investeerimisringkondadega nõu pidades on ettevõtte nõukogu liikme Toivo Aldi sõnul jõutud seisukohale, et linn võiks oma osalust ettevõttes vähendada ehk siis osa aktsiad ettevõttele tagasi müüa, kes need omakorda uutele investoritele edasi müüks, kirjutas Meie Maa.

Ta tõi näiteks, et kui linn müüb 195 aktsiat, siis säilitab ta ettevõttes enamusosaluse. Müües need 25 000 krooniga hinnaga seltsile, saab linn 4,88 miljonit krooni. Kui ettevõte müüb aktsiad 100 000 kroonise hinnaga uutel investoritele, hangib firma omakorda 14,63 miljonit krooni. Sellega on kaetud järgnevate aastate kahjumid ja on võimalik osaliselt kustutada ka pangalaenu.

Golfiettevõtte 848 aktsiast kuulub linnale praegu 636. Alt märkis, et linn peaks oma osaluse müüma vähehaaval, kolme kuni viie aasta jooksul. Esialgu peaks ta säilitama enamusosaluse kuni 51% ja hiljem ka sellest loobuma.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. November 2008, 08:44
Otsi:

Ava täpsem otsing