Läti peaminister loodab IMFilt toetust saada

21. november 2008, 21:01

Läti peaminister Ivars Godmanis ütles kolme
peaministri kahepäevase kohtumise järgsel pressikonverentsil, et Läti on
alustanud läbirääkimisi IMFiga võimaliku toetuse asjus.

Lühikesel pressikonverentsil jõuti Godmanisele esitada ka paar küsimust finantsolukorra kohta Lätis. Godmanis kinnitas, et IMFiga arutatakse mitte otseselt teemal, kui palju raha saada, vaid et kuidas oleks võimalik toetust saada.

„Me ei räägi hetkel IMF-ga konkreetsetest summadest, vaid sellest, millised võiksid olla täiendavad ressursid,“ rääkis Godmanis. Ta rõhutas, et kuigi 3-4 päeva tagasi lahvatas Lätis taas hüsteeria teemal, et Läti rahvusvaluuta on kriisis, on Läti rahvuspangal piisavalt reserve, et tagada Läti lati stabiilsus.

Kuigi mitmed vaatlejad on avaldanud arvamust, et Balti riikide peaministrid kohtuvad liiga tihti, pole see kindlasti nii, selgitas Godmanis.

„Regulaarsed kohtumised on äärmiselt tähtsad, sest oleme ju vastastikku suurimad ekspordipartnerid,“ rääkis Godmanis. „Meie jaoks on kõige tähtsam omavahel koordineerida arusaamu, vahetada kogemusi ja ühtlustada tegevusi.“

Godmanis tõi näiteks, et kuna impordi-ekspordi suhetes on äripartnerid maksetega hilinenud isegi üle saja päeva, tuleb leida meetmed, kuidas oma riigi eksportööre toetada. „Samuti tuleks ühildada kolme riigi tolli-ja aktsiisipoliitikat ning koordineerida oma samme üldises maksepoliitikas,“ lisas Godmanis.

Eile ja täna kohtusid Tartus meie peaminister Andrus Ansip, Läti peaminister Ivars Godmanis ja Leedu peaminister Gediminas Kirkilas, et rääkida koostööst majanduse, energeetika ja kaitsepoliitika vallas.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. November 2008, 21:01
Otsi:

Ava täpsem otsing