Börs: Aasias kehvapoolne börsiilm

24. november 2008, 08:14

Aasias börsidel valitses täna kergelt
negatiivne alatoon.

Citigroupi päästmine näitas, et pankadelt võib veel üllatusi oodata.

Suurimad kaotajad olidki finantssektori ettevõtete aktsiad. Austraalia suuruselt kolmanda kindlustusseltsi Suncorp-Metway aktsia hind langes 4,9 protsenti, kuna selts tõstis halbade laenude kasvuprognoosi.

Standard Charteredi aktsia hind langes Hongkongis 5,1 protsenti. Financial Times kirjutas, et pank emiteerib kolme miljardi dollari eest aktsiaid. Kuna olen ka ise selle panga aktsionär, siis tuli minule see spekulatsioon üllatusena. Õigemini mitte üllatusena, kuna sellelaadseid kapitalivajaduse spekulatsioone on varemgi olnud Standard Charteredi puhul. Huvitaval kombel läinud nädalal investoritele korraldatud Aasia tuuril tehtud presentatsioonides ei teinud pank vähimatki vihjet lisakapitali vajaduse kohta.

Kütuse hinnatõus tõstis BHP Billitoni aktsia hinda 6,4 protsenti.

Hongkongi börs langes enne kella kaheksat meie aja järgi 1,2 protsenti, Hiina 2,3 protsenti, Taiwan 0,3 protsenti, Korea 0,6 protsenti, Tai 1,2 protsenti, Indoneesia 1,2 protsenti, India 0,2 protsenti, Singapur kaks protsenti, Malaisia 1,1 protsenti ja Vietnam 0,3 protsenti. Austraalia tõusis 0,3 protsenti. Jaapani börs oli pühade tõttu suletud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2008, 08:14
Otsi:

Ava täpsem otsing