Danil: Olympic on elujõuline

28. november 2008, 18:22

OEG hiljutise laenulimiidi suurendamisega
pea kolmekordistunud intressimarginaal on SEB fondijuhi Sander Danili hinnangul
laenuturu trende arvestades üsnagi soodne ning ettevõtte tulevikuväljavaated
head.

Danil ütles OEG tehingut kommenteeridse, et riskimarginaalide kasv on praegu laenuturu üldine trend. "Kahtlemata mõjutab pankade pakutavaid tingimusi ka OEG tegevusraadius riikides, kus riskid on oluliselt suurenenud, kuid arvestades, et OEG laieneb aktiivselt ka Rumeenias ja Ukrainas, on saavutatud tingimused isegi üpris soodsad," märkis Danil.

Hetkel teeb antud riskimarginaal koguintressiks veidi alla 7,8 protsendi, ka on Euribori trend on hetkel selgelt alla poole suunduv.

"Ma arvan, et OEG jätkab oma aktiivset laienemist ja viib ellu oma pikaajalist strateegiat saada suurimaks tegijaks Ida-Euroopa kasiinoturul. Kuigi laienemise kiirust ja investeeringuid on arvatavasti vähendatud arvestates kasvanud makroriske riikides, kus tegutsetakse, on OEG kontseptsioon pikemaajaliselt endiselt elujõuline," andis Danil Olympicu tulevikuväljavaadatele positiivse hinnangu.

OEG ja Swedbank sõlmisid 26. novembril laenulepingu, millega suurendati olemasolevat laenulimiiti kümne miljoni euro (157 mln kr) võrra, kokku 25 miljoni euroni (391 mln kr). Senise 1,35protsendise riskimarginaali asemel kirjutati lepingusse 3,75protsendine marginaal, mis tähendab Olympicule aastas üle üheksa miljoni krooni suuremat väljaminekut kui endise marginaaliga.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. November 2008, 19:51
Otsi:

Ava täpsem otsing