Kilk: ma ei kuulunud ühtegi maadevahetajate gruppi

17. detsember 2008, 15:00

Täna maadevahetuse skandaali sattunud Rein
Kilk tunnistab, et ei kuulunud ühtegi maadevahetuse võimalusi omanud või
soovinud gruppi.

Tänane Postimees avaldas täies mahus kapo lindistatud telefonikõne ärakirja ettevõtja Rein Kilgi ja Kalev Kanguri vahel. Kilk uuris seal detailselt, kuidas maadevahetus toimib – viidates seejuures ka oma vestlustele Villu ja Estriga – ning lubas Kangurile asja kordaajamise eest hüvitist cashis.

Järgneb intervjuu Rein Kilgiga.

Miks te siis Kalev Kanguriga diilini ei jõudnud?

Siin on kaks asja, vaata diilini me ei jõudnudki. Ma tahan ühte asja öelda – Eestis on kolm ringi maadevahetuse subjekte ja võimalikke subjekte. Ühed on need, kellel õnnestus maid vahetada, neid on teadupärast mingi kümmekond ja need said vahetada päris priskelt igasugu suuri lahmakaid. Järgmine ring on kuskil 360 subjekti, kellel on mida vahetada ja kellel on olemas soov, mille vastu vahetada ja kes on kirjutanud avalduse ja pidanud läbirääkimisi – neid on kusagil 360, ma kuskilt lehest lugesin. Selle järgi ma oletan, et neid, kes avaldusi ei teinud, aga kellel oleks ka maid vahetada, ma arvan, et neid on mingi tuhandetes. Mina aga ühegi grupi hulka ei kuulu. Mul endale ei ole kuulunud ja mul ei ole ühtegi maad, mida vahetada ja mul ei ole ei sidusfirmadel ja endal kuskil maad, mitte mingit maatükki pole!

Aga miks selline vestlus Kalev Kanguriga aset leidis?

Nojaa, ma juba mõtlesin, et pean täna pressikonverentsi tegema. Teate, helistage Kuku raadiosse Janek Lutsule ja rääkige temaga ning kuulake laupäevast saadet "Keskpäevatund". Ma olen teile juba põhjalikult rääkinud ja seletanud. Ma tegelen täna peale selle artikli kommenteerimise ka muude asjadega, saage aru, helistage hiljem. Ma ju vastan teie kõnedele ja helistan tagasi.

Kas tegemist oli eksperimendiga, olete selliseid eksperimente veel teinud?

Ei, ma ei ütleks, et selliseid olen teinud. Aga kuulake seda saadet palun, mul pole praegu aega.

Kas jääte oma väite juurde, et tegemist oli eksperimendiga?

Ma jään loomulikult oma väite juurde. Ma ei tea, kas eksperiment on õige sõna. Eksperiment pole ka päris täpne väljend. Ütleme nii, et mul oli huvi selle vastu, kuidas see asi käib reaalselt.

Aga miks te seda teada tahtsite?

Aga nüüd te ju tahate, et ma räägiksin teile ära laupäevase "Keskpäevatunni" sisu. Ma olen teiega siin viimased 15 minutit rääkinud ja kõik on sisukas jutt. Ma ei põikle kõrvale, ei ütle, et rääkige mu advokaadiga.

Aga te ei vasta põhiküsimustele.

Teate, helistage mulle õhtupoolikul.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. December 2008, 15:43
Otsi:

Ava täpsem otsing