Ilves kuulutas välja võlgade sissenõudmist raskendava seaduse

22. detsember 2008, 15:25

President Toomas Hendrik Ilves kirjutas
täna Kadriorus alla otsusele kuulutada teiste seaduste hulgas välja
ka seadus, mis tõstab riigilõive ja raskendab võlgade sissenõudmiseks
kohtusse pöördumist.

Presidendi kantselei teatas täna, et Eesti riigipea kiitis heaks 10. detsembril 59 poolthäälega 3. lugemise läbinud tsiviilkohtumenetluse seadustiku ja sellega seotud seaduste muutmise seaduse. Riigikogu andmetel muudavad tsiviilkohtumenetluse seadustiku muudatused kohtumenetluse tõhusamaks ja ökonoomsemaks. 29 rahvasaadikut oli lõpphääletusel seaduse vastu.

Vabariigi valitsuse algatusel sündinud seadus tagab väidetavalt vähekindlustatud isikute ja piiratud teovõimega isikute parema kaitse ning muudab mõningaid riigilõivu määrasid. Võlga kohtu kaudu sisse nõudes tuleb maksta riigilõivuna 20% sissenõutavast summast.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. January 2009, 19:14
Otsi:

Ava täpsem otsing